Вижте как полицията в Силистра взриви гранатата, която рани деца (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7482413 www.24chasa.bg

Жена от Силистра сподели във фейсбук клип от инцидента в Силистра, при който 3 деца пострадаха от граната по време на демонстрация на полицията как се ловят бандити.  

На кадрите се виждат униформени, които пристигат с бус, групират се и се насочват към автомобил. Един от тях хвърля граната под колата, която се взривява. Вдига се дим. Един от полицаите е скрит зад щит, но малчуганите отсреща няма с какво да се предпазят. В този момент пострадалите деца са на трибуната на стадиона, не десетина метра от мястото на демонстрацията. 

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че е назначена проверка. Едно от пострадалите деца е в болницата в Русе с изгаряния. 

Децата са от детска градина "Иглика -2" в Силистра. 

"Дъщеря ми очакваше да има игри. И това им беше интересно, но не е за възрастта им. Моята дъщеря си тръгна малко разочарована", коментира демонстрацията Веси Петрова в поста си.  

Инициативата е по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, в рамките на която децата усвояват модели на безопасно поведение, учат се да уважават и спазват реда и законите.