Маринела Арабаджиева, плачейки в съда: Невинна съм. Минах през ада!

https://www.24chasa.bg/novini/article/7482484 www.24chasa.bg
Маринела Арабаджиева Снимка: Архив/ ИВАН ЕРМЕНКОВ

"За първи път съм в такава институция. Надявам се да се докаже невинността ми - на мен и на съпруга ми. Невинна съм. Минахме през целия ад на екстрадицията". Това заяви през сълзи задържаната Маринела Арабаджиева пред спецсъда.

Тя е обвинена за участие в престъпна група, за данъчни престъпления и за пране на пари. Вчера бе върната от Испания след издирване.

"Ние бяхме поставени в патова ситуация. Не бяхме призовани по делото, иначе щяхме да се явим", каза Арабаджиева във връзка с твърденията на прокуратурата, че са се укривали заедно с мъжа й Ветко Арабаджиев.

Въпреки че 6 месеца съпрузите бяха издирвани, Маринела декларира пред съда, че ако сега излезе на свобода, няма да избяга в чужбина, тъй като в България има четири деца и петима внуци.

Бизнес дамата изтъкна пред съда още, че е успешен човек. "Вижте какво постигнах за кратко време в хотел в София, в който никой не искаше да влиза. Този хотел е моята визитна картичка", каза Маринела, визирайки хотела, който носи нейното име в столичния квартал "Лозенец".

Адвокатката й Ина Лулчева настоя клиентката й да бъде освободена под домашен арест.

По-рано от прокуратурата обясниха, че пускането на Маринела може да попречи на разследването, тъй като в телефони, иззети от Арабаджиеви след залавянето им в имение край Барселона, били открити снимки с имена на свидетели. Хотелиерите знаели кои свидетели са разпитани и кои не с цел да им окажат влияние.

Обвинителите изтъкнаха, че Арабаджиеви разполагат с много средства по сметки в чужбина.