Майката на ранено от граната дете в Силистра: Якето му пламна, учителката го спаси (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7482570 www.24chasa.bg
Кадър Фейсбук

Шестгодишното момиченце, прието днес в русенска болница, след като е пострадало при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра, е с 8 процента изгаряния, но в стабилно състояние. То е много стресирано и уплашено, каза д-р Наско Тютюнджиев от отделението по пластична хирургия в УМБАЛ "Медика" в града, съобщи БТА.

Инцидентът стана около 11,00 часа днес на стадион "Доростол" в Силистра, където полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник. Проявата е заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища. Осколка от взривената граната ранява още две момченца от детска градина. Те са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени.

Д-р Тютюнджиев обясни, че изгарянията на момиченцето са от втора степен и са обработени. Засегнати са десният крак, дясната ръка, дясната половина на гръдния кош и шията.

"Надяваме се, че ще се възстанови напълно, но е още рано да се каже. Около половин час е продължила операцията. Предстои продължително лечение. Надяваме се да не се стига до пластика, а да овладеем положението само с превръзки. Това ще стане ясно след три-четири дни", каза лекарят.

Майката на детето - Радостина Радева, обясни, че е много стресирана от случилото се. Тя каза, че учителката на дъщеря й се е намесила много бързо и я е спасила, след като якето й пламнало.