Джамбазки кръсти дъщеря си Биляна - на охридската мома

https://www.24chasa.bg/novini/article/7483639 www.24chasa.bg

Родът му е с 300-годишна история.

Ангел се бил много, като

Всичко, което трябва да знаете за:

всеки път е било за България

Как е кръстил дъщеря си зам.-шефът на ВМРО Ангел Джамбазки? Разбира се - Биляна.

За човек, в чиято кръв е Македония и въобще българските общности извън пределите на страната, изборът на име е по подразбиране.

Ангел Джамбазки наистина има дъщеря Биляна, която е родена преди 5 месеца. Но това е всичко, което заместникът на Красимир Каракачанов в патриотичната партия е склонен да разкаже за личния си живот. Отклонява въпроси за майката на дъщеря си и въобще всички, които не засягат дейността му като общественик. “За голямо разочарование на Сидеров, Марешки и всички останали личния си живот не обсъждам. Чувам, че се притесняват, интересуват се. Благодаря им за интереса, но нека държат калните си ръце далеч от дъщеря ми”, препоръчва Джамбазки.

Завършил е Софийската математическа гимназия и

физика с

пълно отличие.

Което не му пречи да усвои уменията да се защитава и да се справя сам. “Хиляди пъти съм се бил - откровен е Ангел. И уверява: Всеки бой е бил за българщината.”

Има близки приятели, всички те са във ВМРО. Останалите, които са извън организацията, са просто добри познати.

Отива в организацията през есента на 1994 г., когато е още в гимназията. Хващат се с група приятели, които са си близки и до днес, и тръгват по партийните централи, за да търсят начин да са полезни на обществото. “Обиколихме няколко партии - националистически, царски, да видим къде как е. Имаше най-различни движения по това време. Нагледахме се на невероятни типове. После отидохме във ВМРО и там видяхме невероятни хора”, разказва Джамбазки, днес на 40 години.

Във ВМРО има строга йерархия. Ето защо, преди да стигне до лидера, Джамбазки с години работи - в младежка организация, в студентска.

Запознава се с

председателя

Красимир

Каракачанов

години по-късно

- след 1997 г., като започват да комуникират чак след парламентарните избори през 2001 г.

Ангел си спомня и до днес с вълнение първите години от партийната си дейност - от начало до край. Тогава се хвърля в каквото му хрумне - със съратниците си от младежката организация правят срещи, сбирки, изложби, филми, събират книги за българите от Западните покрайнини и от Македония.

Първият вестник на младежката организация се казва “Хляб и сол”. Правят и друг - “Македония”, както и списание “Ние”.

“Вече няма такава идейна битка. През годините

много пъти са се

опитвали да ме

привлекат и в

други партии.

Но аз целия си живот съм бил част от една-единствена организация - ВМРО, и това го намирам за почтено”, железен е Джамбазки.

Родът му има над 300-годишна история. Прапрапрадядо му, който е записан първи в църковната книга, очевидно е търгувал с добитък, след като му дават тази фамилия. Казвал се Гълъб. Те са бежанци от Западните покрайнини. “По майчина линия родът ми е от Македония, а по бащина - от Одринска Тракия, селото Булгаркьой (днес на територията на Гърция). Целият ми род е бежански”, разказва Джамбазки.

Понеже сърце не трае, веднага след като ЦИК обяви, че Ангел продължава да е евродепутат и в новия мандат, той възобнови битката си срещу пакета “Мобилност”. Джамбазки подкани останалите ни 16 представители в бъдещия Европарламент да излязат отсега като стена срещу документа, който ще обезкърви българската икономика. Както за всяка кауза, и за тази Ангел е готов да пусне кръв.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Неймар отново откри любовта. И никак не изненадващо отново в лицето на известна дама. Този път в плен на чара му падна красивата Наталия Барулич. Дамата е известна като бившата приятелка на колумбийската музикална звезда Малума. Тя е американски модел, певица и диджей. 27-годишната манекенка е била на кориците на редица известни списания като

Бившият национал на Англия Питър Крауч и съпругата му Аби Кланси едва не загинали по време на романтична разходка с лодка край бреговете на Сардиния. Това разкрива самият той в новата си автобиографична книга. Футболистът и половинката му изпаднали в ужасяваща борба на живот и смърт, за да освободят яхтата и да избегнат разбиването в назъбени

Отказалият се от футбола миналия месец бивш капитан на България Димитър Бербатов се изказа по адрес на анализаторите, които го описваха като муден и мързелив на терена. "Бях артист на терена - заяви той. - В началото не го осъзнавах, но за мен беше важно да правя нещо различно. Ако ме гледаш, със сигурност няма да заспиш или да смениш канала на