Джамбазки кръсти дъщеря си Биляна - на охридската мома

https://www.24chasa.bg/novini/article/7483639 www.24chasa.bg

Родът му е с 300-годишна история.

Ангел се бил много, като

всеки път е било за България

Как е кръстил дъщеря си зам.-шефът на ВМРО Ангел Джамбазки? Разбира се - Биляна.

За човек, в чиято кръв е Македония и въобще българските общности извън пределите на страната, изборът на име е по подразбиране.

Ангел Джамбазки наистина има дъщеря Биляна, която е родена преди 5 месеца. Но това е всичко, което заместникът на Красимир Каракачанов в патриотичната партия е склонен да разкаже за личния си живот. Отклонява въпроси за майката на дъщеря си и въобще всички, които не засягат дейността му като общественик. “За голямо разочарование на Сидеров, Марешки и всички останали личния си живот не обсъждам. Чувам, че се притесняват, интересуват се. Благодаря им за интереса, но нека държат калните си ръце далеч от дъщеря ми”, препоръчва Джамбазки.

Завършил е Софийската математическа гимназия и

физика с

пълно отличие.

Което не му пречи да усвои уменията да се защитава и да се справя сам. “Хиляди пъти съм се бил - откровен е Ангел. И уверява: Всеки бой е бил за българщината.”

Има близки приятели, всички те са във ВМРО. Останалите, които са извън организацията, са просто добри познати.

Отива в организацията през есента на 1994 г., когато е още в гимназията. Хващат се с група приятели, които са си близки и до днес, и тръгват по партийните централи, за да търсят начин да са полезни на обществото. “Обиколихме няколко партии - националистически, царски, да видим къде как е. Имаше най-различни движения по това време. Нагледахме се на невероятни типове. После отидохме във ВМРО и там видяхме невероятни хора”, разказва Джамбазки, днес на 40 години.

Във ВМРО има строга йерархия. Ето защо, преди да стигне до лидера, Джамбазки с години работи - в младежка организация, в студентска.

Запознава се с

председателя

Красимир

Каракачанов

години по-късно

- след 1997 г., като започват да комуникират чак след парламентарните избори през 2001 г.

Ангел си спомня и до днес с вълнение първите години от партийната си дейност - от начало до край. Тогава се хвърля в каквото му хрумне - със съратниците си от младежката организация правят срещи, сбирки, изложби, филми, събират книги за българите от Западните покрайнини и от Македония.

Първият вестник на младежката организация се казва “Хляб и сол”. Правят и друг - “Македония”, както и списание “Ние”.

“Вече няма такава идейна битка. През годините

много пъти са се

опитвали да ме

привлекат и в

други партии.

Но аз целия си живот съм бил част от една-единствена организация - ВМРО, и това го намирам за почтено”, железен е Джамбазки.

Родът му има над 300-годишна история. Прапрапрадядо му, който е записан първи в църковната книга, очевидно е търгувал с добитък, след като му дават тази фамилия. Казвал се Гълъб. Те са бежанци от Западните покрайнини. “По майчина линия родът ми е от Македония, а по бащина - от Одринска Тракия, селото Булгаркьой (днес на територията на Гърция). Целият ми род е бежански”, разказва Джамбазки.

Понеже сърце не трае, веднага след като ЦИК обяви, че Ангел продължава да е евродепутат и в новия мандат, той възобнови битката си срещу пакета “Мобилност”. Джамбазки подкани останалите ни 16 представители в бъдещия Европарламент да излязат отсега като стена срещу документа, който ще обезкърви българската икономика. Както за всяка кауза, и за тази Ангел е готов да пусне кръв.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца