Вижте кои са победителите в годишните награди на КРИБ (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7489700 www.24chasa.bg
Кирил Домусчиев (вляво) връчи специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България на проф. д.т.н. инж. Цоло Вутов (в средата). Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Призовете бяха връчени в 3 категории 

Балът е под патронажа на премиера Бойко Борисов

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи проф. Цоло Вутов. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи приза на проф. Цоло Вутов на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Балът е под патронажа на премиера Бойко Борисов.

Наградите бяха присъдени в категориите: "Качество", "Растеж" и "Иновации".

Победителят в категория „Качество“ беше присъдена на "МТГ Делфин". Премиерът Бойко Борисов връчи отличието на Светлин Стоянов, изпълнителен директор на компанията. "Монбат" беше отличена с втора награда в категория „Качество“, като беше получена от Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор на компанията.

Премиерът разказа за добрите си впечатления от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

„Ние данъците няма да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още премиерът Борисов.

В категория "Растеж" бяха връчени 2 големи награди поради равния брой точки, събрани при гласуването. Едната беше връчена от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова на Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на "Агрион Инвест". "Биовет" получиха другата голяма награда. Връчи я министърът на икономиката Емил Караниколов на Ангел Желязков, изпълнителен директор на "Биовет".

"Виваком" стана победител в категория "Иновации". Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на компанията, получи призът от вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Втората награда беше за "СИН Карс Интернешънъл", като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов, собственик и управител на компанията.

На събитието присъстваха много официални гости. Вицепремиерките Екатерина Захариева и Марияна Николова връчиха две от наградите. Министрът на икономиката Емил Караниколов също беше част от събитието.

На бала присъстваха също финансовия министър Владислав Горанов, министърът по правосъдието Данаил Кирилов, енергийният министър Теменужка Петкова, транспортния министър Росен Желязков, екоминистърът Нено Димов, министърът на туризма Николина Ангелкова и здравния министър Кирил Ананиев.

За доброто настроение се погрижиха квартет Destiny, Ку-ку бенд и певицата Нели Петкова. За гостите имаше изненада - участието на Краси Радков, който изтегли печелившите номера от томбола.

Водещи на Петия годишен бал на КРИБ бяха Стефан А. Щерев и Станислава Ганчева.

Правосъдният министър Данаил Кирилов и Кирил Домусчиев
Правосъдният министър Данаил Кирилов и Кирил Домусчиев

Кирил Домусчиев заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и зам.-председателят на КРИБ Николай Вълканов
Кирил Домусчиев заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и зам.-председателят на КРИБ Николай Вълканов