Георги Марков с остра критика: Холандският министър да не ни учи, а да си гледа държавата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7492346 www.24chasa.bg
Георги Марков СНИМКА: Румяна Тонева

Обидни са изказванията на външния министър на Холандия Стеф Блок за България, той размахва пръст и ни учи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков в декларация от парламентарната трибуна.

Министърът бе в страната ни в сряда и след срещи с премиера Бойко Борисов и външния министър Екателина Захариева заяви, че България не е готова за Шенген заради корупцията и нелегалните мигранти.

Министър Захариева не може да говори политически некоректно. Нито премиерът. Но аз, като европейски гражданин и български депутат мога, обясни Марков.

Загрижен съм за Холандия и народа й. Защото в България нито един терорист не се е намерил с автомат да изтрепе български граждани, заяви депутатът. "Разтревожени сме за Холандия. В България е сигурно, и с оградата, и по улиците, не разстрелват по трамваите хора", допълни той. Марков бил разтревожен и за правосъдието в Холандия, защото българското нямало да пусне такъв терорист.

Затова министърът да не ни учи, а да си гледа Холандия, заключи Марков.

Той критикува и отиващата си Еврокомисия, която щял да запомни с това, че натискала България да приеме Истанбулската конвенция.

Тя завършва мандата си така -Великобритания вън, мигрантите вътре, критикува депутатът от ГЕРБ.

Марков поздрави БСП с добре дошли обратно в парламента. Радвам, че сте тук, с вас парламентарният живот става по-интересен, каза той на червените.

Той напомни на БСП да види резултатите от изборите, защото "гласа народен божи", избирателите, дали вот на доверие на правителството. "Недейте да напускате повече парламента. Няма смисъл, ще бъдем заедно до 2021 г.", обърна се той към червените.

Марков коментира декларация на соцлидерката Корнелия Нинова, която критикува правителството по темите за корупцията и бедността. Той обаче напомни, че по времето на БСП е имало две национални катастрофи.

След това цитира много чужди политици, сред които Вучич, Ципрас, Заев, Ердоган, Саркози, които благодарят на премиера Борисов и го хвалят.

"Радвам се, защото е български премиер. Дай боже и вие като вземете власта, да говорят така за вас, и ние ще се радваме", пресече Марков реплики от място на червените.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември