Адвокат парадирал с връзки в съдебната система пред Цветан Василев, банкерът го наема

https://www.24chasa.bg/novini/article/7492427 www.24chasa.bg
Бисер Лазов СНИМКА: Архив

Лазар Карадалиев, който по-късно ще стане един от адвокатите на Цветан Василев, парадирал с връзки в съдебната система пред самия банкер на рожден ден през 2014 г., когато 2-мата не се познавали. Това съобщи пред съда основният свидетел по делото КТБ Бисер Лазов, чийто разпит от март досега продължава.

На 25 април 2014 г. Лазов и Василев били на рожден ден на общ познат - Веселин Бушев. На тържеството присъствал и Лазар Карадалиев, когато за първи път се срещнал с банкера, разказа Лазов.

Адвокатът бил представен от Бушев като юрист с клиенти наркодилъри, проститутки и сводници, обясни основният свидетел по делото КТБ.

По време на празненството Карадалиев стоял незабележим, но в някакъв момент от вечерта започнал да разговаря с Василев, тъй като двамата имали общ познат - журналистът Огнян Стефанов. Банкерът познавал Стефанов като човек от медийната му стратегия, с която Василев искал да парира и предотврати медийни атаки в зародиш, разказа Лазов пред съда.

По-късно Веселин Бушев предупредил Лазов да внимава с Карадалиев и му препоръчал комуникацията им да минава през него. Това се налагало, защото рожденикът познавал характера на Карадалиев и искал да предпази от неприятни последици Цветан Василев.

В посредник в контактите между Карадалиев и банкера обаче се превърнал Огнян Стефанов, добави Лазов.

Свидетелят посочи няколко случая, в които Огнян Стефанов от 2013 до 2014 г. получавал суми в размер от 10 000 евро до 150 000 лева от касата на Цветан Василев за задачи, разпоредени от самия банкер. Сумите били осигурявани чрез кредити от КТБ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения