Пращат на спецпрокуратурата сигнал за свастики и плакати на Хитлер в Бургас

https://www.24chasa.bg/novini/article/7499950 www.24chasa.bg
Специализираната прокуратура ще трябва да се произнесе по скандалната поява на свастики и плакати с лика на Хитлер на метри от Съдебната палата в Бургас. Снимка "Гугъл стрийт вю"

Специализираната прокуратура ще трябва да се произнесе по скандалната поява на  свастики и плакати с лика на Хитлер на метри от Съдебната палата в морския град, съобщиха от Апелативната прокуратура.

До този развой на събитията се стигна след като Окръжната прокуратура отмени постановление на районната от 4 юни, 2019 г., с което бе отказано да бъде образувано досъдебно производство за поставяне на плакати с лика на Хитлер.

Сигналът в прокуратурата бе за това, че в нощта срещу 20 април т.г. няколко лица са поставили 10 цветни плаката с лика на Адолф Хитлер и свастики. Плакатите са били залепени срещу сградата на Съдебната палата (входа на Апелативен съд и Апелативна прокуратура).

В постановлението на Окръжна прокуратура  Бургас е посочено, че със залепването на плакати с лика на Хитлер, на фона на фашистка свастика в навечерието на неговата рождена дата, срещу сградата на Съдебната палата -  мястото, където се правораздава, са засегнати сериозно нормите на нравствеността и представлява брутално неуважение към обществения ред и порядки.

В този смисъл Окръжна прокуратура Бургас счита за неправилни изводите на районната  прокуратура за липса на данни за извършено престъпление, от което следва, че постановлението трябва да бъде отменено.

Предвид обстоятелството, че на публично място са поставени отличителни знаци и символи на фашистка идеология, следва да бъде преценено дали тези действия не съставляват проповядване на фашистка идеология, т.е. дали са налице данни за извършено престъпление. Такава преценка следва да се извърши от компетентната Специализирана прокуратура, обясниха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.