Джак Ма и Гутериш обсъдиха в дискусия глобалното дигитално сътрудничество

https://www.24chasa.bg/novini/article/7500650 www.24chasa.bg
СНИМКА: http://bulgarian.cri.cn

Основателят на гиганта за електронна търговия Alibaba Group Джак Ма се присъедини към генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и Мелинда Гейтс от Фондация „Гейтс" в дискусия на живо в централата на организацията, в рамките на която обсъдиха глобалното дигитално сътрудничество, по-безопасното и устойчиво бъдеще на дигиталната индустрия, предава Радио "Китай".

Глобалното онлайн събитие предостави възможност да се обсъди как публичния сектор, частния сектор и гражданското общество могат да работят заедно за реализирането на потенциала на дигиталните технологии за придвижване на напредъка на човечеството, като същевременно се намалят рисковете.

Джак Ма, който е съпредседател на панела на високо равнище за дигиталното сътрудничество на ООН каза, че в дигиталната епоха, колкото по-голям си, толкова по-голяма отговорност трябва да поемеш. Той добави, че неговата работа е да образова потребителите и правителствените служители, като се опитва да ги убеди, че трябва да бъдат в крак с развитието на технологиите.

Гутериш от своя страна подчерта важността от ориентирания към хората подход, като каза, че това не е само отговорност на правителствата, но и на обществото.

Общества, организации и различни фигури, работещи в сферата на дигиталното приобщаване, цифровите права, сигурността и управлението, също се присъединиха към онлайн дискусията по време на излъчването й на живо в централата на ООН.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.