Нивото на Дунав край Силистра се повишава, но е далеч от критичното

https://www.24chasa.bg/novini/article/7502744 www.24chasa.bg

Нивото на Дунав в Силистренско се повишава, но е далеч от критичното, бе съобщено на състоялото се заседание на Областния кризисен щаб в Силистра. Сега информация за обстановката се събира три пъти в денонощието. Но при необходимост ще се събира и обобщава на четири или на два часа.

Нивото на реката край Силистра днес 705 при критично 777 сантиметра, а край Тутракан - 750 при критично 790 сантиметра. Дигите на язовирите и дигата на Дунав се наблюдават. В заседанието на Областния кризисен щаб не участваха представители на четирите крайбрежни общини Главиница, Силистра, Ситово и Тутракан. На кметовете е разпоредено да свикат спешно общинските щабове и да се обсъди обстановката по места.

Няма нарушения на водоподаването и заедно с Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ се извършва мониторинг за качеството на питейната вода. Пречиствателната станция в Силистра работи нормално, наблюдава се и нивото в районите на помпените станции на "Напоителни системи", бе съобщено на заседанието на щаба. Съобщено бе, че в Силистра има машина за пълнене на торби с пясък и техника за извозване, като може да се ангажира и фирма "Пътперфект - Т".Осигуряването на пясък и заплащането е ангажимент на общините.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.