Цацаров предлага бюрото за защита да пази прокурори и следователи при заплаха

https://www.24chasa.bg/novini/article/7505579 www.24chasa.bg
СОТИР ЦАЦАРОВ

Бюрото за защита към главния прокурор да поеме опазването на прокурори и следователи в случай на опасност, предложи Сотир Цацаров пред правната комисия в парламента, която днес приемаше отчетните доклади на ВСС, съдилищата, административните съдилища, инспектората и прокуратурата. 

Той уточни, че опазването при опасност на съдиите би могло да остане към Министерство на правосъдието. Тази промяна не изисква нито лев, добави главният прокурор. Той уточни още, че върнатите дела са под 3%. Докладът на прокуратурата беше приет, както и всички останали, но между шефа на ВКС Лозан Панов и правосъдния министър Данаил Кирилов отново прехвърчаха искри по повод някои твърдения на Панов по неговия доклад. 

"Оставям написаното на отговорността на автора", заключи Данаил Кирилов. Спорът между двамата е по повод двете тълкувателни решения на ВКС за обезщетенията и свързаното с гражданската конфискация. Зам.-шефът на правната комисия Християн Митев обяви, че ще подкрепи доклада на Панов, защото уважава съдиите, но не смятал, че този чрез документ трябва да се изразяват политически позиции. 

"Ще подкрепим доклада, защото е доклад на съдилищата и ще пропуснем, че някои тълкувателни решения създават привилегия на някои проверявани олигарси", бе твърдението на Хамид Хамид от ДПС. 

В отговор Лозан Панов каза, че от 2015 г. до момента е работил с петима министри на правосъдието. До този момент не е имало такъв, който да иска да не се приема докладът. Той упрекна Данаил Кирилов, че не прави разлика между доклада за дейността на съдилищата и този, който е за дейността на ВКС и се приема от пленума на Върховния съд. 

Извън заседанието на комисията главният прокурор говори за детето, обвинено в тероризъм. По думите му той не е терорист и подобно нещо може да се случи във всяко едно семейство. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не съм доволен нито от резултата, нито от играта, казва треньорът на "сините" Петър Хубчев "Левски" ще зимува на втората позиция във временното класиране, след като завърши 0:0 с прекия си преследвач "Локомотив" насред Пловдив. "Сините" играха половин час с човек повече, но така и не успяха да стигнат до трите точки.

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на