Цацаров предлага бюрото за защита да пази прокурори и следователи при заплаха

https://www.24chasa.bg/novini/article/7505579 www.24chasa.bg
СОТИР ЦАЦАРОВ

Бюрото за защита към главния прокурор да поеме опазването на прокурори и следователи в случай на опасност, предложи Сотир Цацаров пред правната комисия в парламента, която днес приемаше отчетните доклади на ВСС, съдилищата, административните съдилища, инспектората и прокуратурата. 

Той уточни, че опазването при опасност на съдиите би могло да остане към Министерство на правосъдието. Тази промяна не изисква нито лев, добави главният прокурор. Той уточни още, че върнатите дела са под 3%. Докладът на прокуратурата беше приет, както и всички останали, но между шефа на ВКС Лозан Панов и правосъдния министър Данаил Кирилов отново прехвърчаха искри по повод някои твърдения на Панов по неговия доклад. 

"Оставям написаното на отговорността на автора", заключи Данаил Кирилов. Спорът между двамата е по повод двете тълкувателни решения на ВКС за обезщетенията и свързаното с гражданската конфискация. Зам.-шефът на правната комисия Християн Митев обяви, че ще подкрепи доклада на Панов, защото уважава съдиите, но не смятал, че този чрез документ трябва да се изразяват политически позиции. 

"Ще подкрепим доклада, защото е доклад на съдилищата и ще пропуснем, че някои тълкувателни решения създават привилегия на някои проверявани олигарси", бе твърдението на Хамид Хамид от ДПС. 

В отговор Лозан Панов каза, че от 2015 г. до момента е работил с петима министри на правосъдието. До този момент не е имало такъв, който да иска да не се приема докладът. Той упрекна Данаил Кирилов, че не прави разлика между доклада за дейността на съдилищата и този, който е за дейността на ВКС и се приема от пленума на Върховния съд. 

Извън заседанието на комисията главният прокурор говори за детето, обвинено в тероризъм. По думите му той не е терорист и подобно нещо може да се случи във всяко едно семейство. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,