Макрон на Борисов: Прекрасен рожден ден и да си все така млад и европеец!

https://www.24chasa.bg/novini/article/7505779 www.24chasa.bg

Македонският министър-председател и лидерите на Вишеградската четворка също с топли пожелания към българския министър-председател

Скъпи Бойко,

В този хубав юнски ден, слънчев в София, както зная, искам да ти пожелая един прекрасен рожден ден, на който да си все така млад и повече от всякога европеец.

Това е написал френският президент Еманюел Макрон на рожденика Бойко Борисов, научи "24 часа".

Ето какво гласи до края честитката на стопанина на Елисейския дворец: 

Нека това събитие донесе на теб и на всички българи здраве, щастие и благополучие. Заедно, ще продължим пътя си за развитие на европейския проект.

Приеми всичките ми пожелания за успех в предстоящите за теб дела!

До много скоро.

Еманюел Макрон

Лидерът на ЕНП Жозеф Дол и доскорошният канцлер на Австрия Себастиан Курц са се обадили по телефона на премиера Бойко Борисов, за да изкажат приятелските си пожелания за рождения му ден, споделиха запознати.

“Брат мой, честит рожден ден! Да си жив и здрав и много щастлив! Пожелавам ти цялото щастие на света и много, много успехи”, написал на рожденика македонският му колега Зоран Заев. Това добавиха запознати с комуникацията на българския министър-председател. Заев вметнал, че досега бил на среща с Ангела Меркел, с която говорили за юбилея на Борисов.

"Скъпи Бойко, честит рожден ден! Желая ти всичко най-най-добро и се надявам всички твои желания - както лични, така и за Република България - да се сбъднат! Най-добри пожелания от всички нас от В4-групата. Ние сме заедно в Будапеща!"

Това написал до рожденика пък полският премиер Матеуш Моравецки от името на ръководителите на Вишеградската четворка.

"Привет от срещата на В4 в Будапеща! Честит рожден ден от всички нас, скъпи Бойко! Всичко най-добро!", написал е и чешкият министър-председател Андрей Бабиш.