Цените на горивата ще се записват на касовите бележки от 1 октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/7507458 www.24chasa.bg
Бензиностанциите ще изписват от 1 октомври цените, на които са купили горивата и на които ги продават.

Владислав Горанов даде нов срок за

касовите апарати на бензиностанциите

Ново удължаване на срока за подмяна на системи за управление на касовите апарати в бензиностанциите предлага финансовият министър Владислав Горанов.

Поредната промяна на крайните дати за въвеждането им са записани в наредбата, обявена за обществено обсъждане на сайта на ведомството.

Новият срок идва след проведена преди дни среща във финансовото министерство, на която бизнесът е изразил сериозни притеснения от оставащото време до края на юни.

Министър Горанов предлага те да приведат дейността си в съответствие с изискванията на наредбата до 30 септември 2019 г.

В проекта е предвидено дотогава да се прилага досегашният ред за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. Те обаче трябва да отговарят на две условия, за да ползват облекчението.

Първото е да имат сключен договор за внедряване на специалния софтуер от одобрен след 1 април 2019 г. тип.

Второто условие е до 31 юли да представят в НАП изготвен график за внедряване по обекти.

Така срокът за всички търговци, които използват системи за управление на продажбите си, става последният ден на септември.

От финансовото министерство обясняват, че така ще има достатъчно време за наблюдаване в реални условия на работата на новия софтуер преди масовото му внедряване, както и че няма да се стигне до затваряне на търговски обекти.

За да не се създават проблеми за бизнеса, от финансите са дали съкратен срок за обществено обсъждане - 14 дни. Наредбата ще влезе в сила в деня на публикуването ѝ в “Държавен вестник”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.