Експерти: Високите нива на неравенство влияят отрицателно върху икономическия растеж

https://www.24chasa.bg/novini/article/7509889 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Преодоляване на неравенствата е темата на Европейските дни на развитието 2019 г.

Европейските дни на развитието 2019 г., които ще се проведат на 18 и 19 юни в Брюксел, ще се съсредоточат върху преодоляването на неравенствата и изграждането на свят, който не загърбва никого. Форумът ще разгледа и обсъди целите на програмата до 2030 г. и ангажимента на ЕС за борба с неравенствата. 

Европейските дни на развитието са водещо събитие за международно сътрудничество. Всяка година то привлича повече от 8 000 участници от над 140 страни, представляващи 1 200 организации. 

 Тази година форумът се съсредоточава върху три основни теми: 

- Защо неравенствата имат значение за устойчивото развитие;

- Разбиране на структурните причини за неравенствата;

- По-добра съвместна работа чрез по-ефективни политики за справяне с неравенствата.

Доказателствата сочат, че високите нива на неравенство влияят отрицателно върху всички измерения на развитието, включително икономическия растеж и перспективите за намаляване на бедността. Събитието цели да се обсъдят нови идеи и механизми, чрез които да се спомогне преодоляването на проблема.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Заплашил жена с убийство и със сексуални подвизи успя да финтира охраняващ го полицай. Повалил го с дръжка от метла и се покрил в Морската градина в Бургас. Историята започва следобеда на 29 октомври в Подвис, община Сунгурларе. Там от по-рано се заселил Атанас Бундев от котленското село Градец. В онзи вторник, както обикновено,

Петте пострадали деца от добричкото село Кардам вече са добре. Изписани са от болницата и вече ходят на училище и детска градина. Все още не е ясна причината за смъртта на техния 9-годишен брат. От прокуратурата все още изчакват резултатите от всички експертизи, за да обявят окончателната причина за инцидента.

Гола ще пее Гери-Никол! Яката дупара се закани, че ще се качи на сцената само по изрязан бански на луд купон в Пампорово. Варненската фурия е част от голям спеткалък по случай празника на студентите. "Елате да се забавляваме заедно на Студентския празник. Аз мога да дойда по бански, а ако е студено - ще си сложа шалче",