Експерти: Високите нива на неравенство влияят отрицателно върху икономическия растеж

https://www.24chasa.bg/novini/article/7509889 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Преодоляване на неравенствата е темата на Европейските дни на развитието 2019 г.

Европейските дни на развитието 2019 г., които ще се проведат на 18 и 19 юни в Брюксел, ще се съсредоточат върху преодоляването на неравенствата и изграждането на свят, който не загърбва никого. Форумът ще разгледа и обсъди целите на програмата до 2030 г. и ангажимента на ЕС за борба с неравенствата. 

Европейските дни на развитието са водещо събитие за международно сътрудничество. Всяка година то привлича повече от 8 000 участници от над 140 страни, представляващи 1 200 организации. 

 Тази година форумът се съсредоточава върху три основни теми: 

- Защо неравенствата имат значение за устойчивото развитие;

- Разбиране на структурните причини за неравенствата;

- По-добра съвместна работа чрез по-ефективни политики за справяне с неравенствата.

Доказателствата сочат, че високите нива на неравенство влияят отрицателно върху всички измерения на развитието, включително икономическия растеж и перспективите за намаляване на бедността. Събитието цели да се обсъдят нови идеи и механизми, чрез които да се спомогне преодоляването на проблема.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,