Баща и син на съд за жестоко убийство на съдружник

https://www.24chasa.bg/novini/article/7510508 www.24chasa.bg
48-годишният Севдалин Буюклиев и синът му Марин, на 27 г. са в ареста. Снимка: 24 часа

След като го умъртвили, го пъхнали в чувал и хвърлили в дълбок вир

За убийство с особена жестокост на столичен бизнесмен отиват на съд баща и син Севдалин и Марин Буюклиеви от Нареченски бани. Пловдивската окръжна прокуратура внесе  обвинителния акт, според който те са умъртвили на 21 март м.г. умишлено съдружника си Венцислав Младенов на 47 г.

Буюклиеви и жертвата им стопанисвали заедно магазин и ресторант в курорта. Младенов имал съмнения, че бащата и синът извършват злоупотреба с парите.По тази причина на 15 март м.г. той сложил тайно камера в обекта. Шест дни по-късно тримата се срещнали в заведението, тъй като при ревизия столичният предприемач открил липси. Буюклиеви от своя страна пък направили собствена проверка и установили по-малки щети. Между тях и Младенов избухнал скандал и се стигнало до бой.

Обвинеямите започнали да удрят съдружника си с юмруци и ритници. Избутали го в недовършената част на помещението, което щяло да бъде ресторант. Там с греда, крак от гардероб и с тъпата част на брадва продължили да го налагат, докато го умъртвили. След това двамата увили трупа в завеса, пъхнали го в найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. Сложили тялото в пластмасов кош и го хвърлили в дълбок вир на река Чая в на около 4 км от Нареченски бани.

Близките на Младенов подали сигнал в полицията, след като в продължение на няколко дни не вдигал телефона си. Роднините намерили видеокамерата, която първоначално мислели за бутафорна и не предполагали, че е запечатала престъплението. При прегледа на записа в присъствието на полицаи всички видели последните мигове от живота на жертвата и побоя. Буюклиеви са направили самопризнания и са завели разследващите до мястото, където хвърлили трупа. На 27 март тялото е извадено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.