Анета Милкова отпадна от конкурса за шеф на БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/7510529 www.24chasa.bg
Анета Милкова е на изслушване в СЕМ като кандидат за генерален директор на БНР през 2010 г.

Анета Милкова отпада от конкурса за шеф на Българското национално радио и така кандидатите за високия пост остават петима, реши единодушно Съветът за електронни медии (СЕМ).

Милкова не е допусната до надпреварата, тъй като не й достига трудов стаж в радиото според техническата комисия към СЕМ.

Според предоставените от нея документи тя има общо 8 години и 3 месеца трудов и осигурителен стаж, който се формира от стажа й в Националния съвет за радио и телевизия (НСРТ, предшественик на СЕМ), в „Дарик радио“, в „Ретро радио“ и три години стаж като член на УС на БНР. Тя прилага и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и припомня, че "в процедурата за избор на генерален директор на БНР през 2010 г. е допусната за участие при наличие на идентични писмени доказателства, каквито е приложила и сега".

"Конкурсът загуби един от достойните кандидати, но Анета Милкова не събира 5 години трудов стаж в радио. Времето, в което тя е била в Управителния съвет на БНР, се води само осигурителен стаж, но не и трудов, затова не може да бъде взето предвид. В противен случай комисията би нарушила закона", обясни пред "24 часа" Бетина Жотева, която е член на СЕМ и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите в конкурса.

Според Жотева това е несъвършенство на закона, което лишава много професионалисти да работят на високи позиции в обществените медии.

В момента Милкова е директор на специализираната администрация в СЕМ, но е в отпуск, за да участва в конкурса.

В него продължават Светослав Костов, Митко Димитров, Валерий Тодоров, Даниела Манолова и Александър Велев. Предстои документите им да бъдат разгледани по същество - етап, който ще отсее кои ще се явят на дискусия пред СЕМ.

Новият генерален директор на БНР трябва да бъде избран на 28 юни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа