Удължават със 7 дни бедственото положение в Стрелча (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/7511325 www.24chasa.bg
Снимка: Любомир Илков (Архив)

Извънредното положение в Стрелча е удължено с още една седмица до 24 юни, съобщиха от местната администрация. То беше въведено на 10 юни, след като поройните дъждове нанесоха сериозни щети на единствения водопровод, който снабдява града с питейна вода.

Водоснабдяването вече е възстановено във всички квартали на Стрелча, но водата не е годна за пиене и може да се използва единствено за санитарни нужди. С удължаването на извънредното положение се цели да продължи почистването и дезинфекцирането на пречиствателната станция за питейна вода на града, утайниците и резервоарите. В Стрелча очакват помощ от държавата за изграждането на нов водопровод, защото настоящия е строен през 1947г. и е силно амортизиран.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.