Пекин се надява пандата в Япония да продължи ролята си на посланик на приятелството между двете страни

https://www.24chasa.bg/novini/article/7511416 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

След консултации между двете страни бе решено престоят на родилата се в Япония панда Сян Сян да бъде удължен, заяви говорителят на китайското външно министерство Лу Кан, цитиран от "Радио Китай".

По думите на говорителя, съгласно споразумението между Китай и Япония, пандата Сян Сян трябва да бъде върната в Китай при навършване на две години. Решено беше обаче след консултации и подписване на ново споразумение тя да продължи да пребивава в Япония до декември 2020 г.

Лу Кан посочи, че пандата е символ на Китай и „посланик" на приятелството между страните. „Пекин се радва да видя грижите и гостоприемството на японската страна към Сян Сян, ние виждаме обичта на японския народ и нежеланието да се раздели с нея. По искане от японска страна, Китай ще позволи тя да остане в страната по-дълго време. Надяваме се Сян Сян да продължи ролята си посланик на дружбата между двете страни, каза още китайският говорител.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.