От гаражен производител до доставчик на световни фирми (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7511790 www.24chasa.bg
Много вериги сладкарници в България вече са обзаведени с хладилните витри, изработени за тях по поръчка от “Братя Чичеклиеви” ООД.

Много бизнеси се нуждаят от хладилни витрини, но изискванията към тази техника се повишават все повече. Фактът, че българска фирма, тръгнала от абсолютната нула, изработва и доставя интелигентни хладилни витрини за редица големи чужди фирми, заслужава адмирации.

“Братя Чичеклиеви” ООД с помощта на еврофондовете започва да прави преди известно време иновативни витрини, които наред с функциите на обикновените имат три допълнителни. Например,

измерват в реално

време количеството

От гаражен производител до доставчик на световни фирми (Видео)

продукт и съобщават

От гаражен производител до доставчик на световни фирми (Видео)

на собственика

при спадане под определен минимум. Също така се самоизключват при спадане на захранващото напрежение с цел да предпазят компресора от изгаряне. Осигуряват и навременна реакция при неспособност за достигане на зададената температура.

Наградата на “Братя Чичеклиеви” ООД в конкурса “Големите малки” обаче не е за иновации, а за устойчиво развитие. Защото фирмата е основана през 1992 г. в едно мазе с един малък абкант за огъване на ламарина.

Специализира се в производството на хладилни витрини, като основните клиенти в началото са били малки гаражни магазинчета.

Основното предимство е, че витрините са направени по поръчка с размери и външен вид, изцяло съобразени с желанието на клиента. С времето дейността на фирмата се разширява и към хладилните витрини се добавя производството на стелажи, щанд маси и рафтове. С много усилия, собствени средства и банкови кредити фирмата успява да закупи по-модерни дървообработващи машини. Лека-полека клиенти стават по-големи магазини, сладкарници, аптеки.

След 2013 г. благодарение на европейско финансиране успява да закупи модерни компютърно управлявани машини за металообработване и дървообработване. Това позволява да постигне многократно по-високо качество и прецизност в производството.

Първите по-големи обекти извън България са за световните вериги Inmedio и Reley в Швейцария. През 2014 г. са изпратени витрини за сладолед за тестове в лабораториите на “Нестле” в гр. Бове, Франция. След месец идва поръчка от “Нестле” за

100 витрини

През това време фирмата разширява пазарния си дял и на българския пазар. В момента всички големи вериги сладкарници са нейни клиенти, а от две години насам има редовен износ на хладилни витрини за цветя за Холандия. Бензиностанциите “Шел” в България са нейни клиенти, а в момента преговаря за доставка на витрини за веригата в 7 европейски държави.

“Много фирми в нашата сфера не успяха да се задържат на пазара. Ние не само успяхме, но и се развиваме. Отделяме ресурс за разработване на иновативни решения и постоянно се стремим към новото и модерното”, казва собственикът Александър Чичеклиев. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Легендарният Димитър Пенев поиска промени на "Армията" и нов треньор на ЦСКА-София. "Трябва да има треньорска смяна - заявява Пената. - Когато няма добри резултати, кой е виновен? Треньорът! Значи има вътрешен проблем, след като играчите не си изпълняват задачите на терена. Самите футболисти трябва да подобрят играта и отношението към собствените

За виновен по обвинение в укриване на данъци е признат и на втора инстанция кметът на Септември Марин Рачев. Апелативният съд в Пловдив потвърди наложеното на управника наказание от две години и половина условно с четиригодишен изпитателен срок. Отделно магистратите постановяват, че Рачев трябва да плати и глоба в размер на 115 106 лв

"Трябва да победим "Левски" и да сме на второ място." Това заяви спортният директор на "Локомотив" (Пловдив) Георги Иванов по повод предстоящото домакинство срещу "сините" в Първа лига. В момента "Левски" е на втората позиция с две точки повече от "смърфовете". Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя на "Лаута"