От гаражен производител до доставчик на световни фирми (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7511790 www.24chasa.bg
Много вериги сладкарници в България вече са обзаведени с хладилните витри, изработени за тях по поръчка от “Братя Чичеклиеви” ООД.

Много бизнеси се нуждаят от хладилни витрини, но изискванията към тази техника се повишават все повече. Фактът, че българска фирма, тръгнала от абсолютната нула, изработва и доставя интелигентни хладилни витрини за редица големи чужди фирми, заслужава адмирации.

“Братя Чичеклиеви” ООД с помощта на еврофондовете започва да прави преди известно време иновативни витрини, които наред с функциите на обикновените имат три допълнителни. Например,

измерват в реално

време количеството

продукт и съобщават

на собственика

при спадане под определен минимум. Също така се самоизключват при спадане на захранващото напрежение с цел да предпазят компресора от изгаряне. Осигуряват и навременна реакция при неспособност за достигане на зададената температура.

Наградата на “Братя Чичеклиеви” ООД в конкурса “Големите малки” обаче не е за иновации, а за устойчиво развитие. Защото фирмата е основана през 1992 г. в едно мазе с един малък абкант за огъване на ламарина.

Специализира се в производството на хладилни витрини, като основните клиенти в началото са били малки гаражни магазинчета.

Основното предимство е, че витрините са направени по поръчка с размери и външен вид, изцяло съобразени с желанието на клиента. С времето дейността на фирмата се разширява и към хладилните витрини се добавя производството на стелажи, щанд маси и рафтове. С много усилия, собствени средства и банкови кредити фирмата успява да закупи по-модерни дървообработващи машини. Лека-полека клиенти стават по-големи магазини, сладкарници, аптеки.

След 2013 г. благодарение на европейско финансиране успява да закупи модерни компютърно управлявани машини за металообработване и дървообработване. Това позволява да постигне многократно по-високо качество и прецизност в производството.

Първите по-големи обекти извън България са за световните вериги Inmedio и Reley в Швейцария. През 2014 г. са изпратени витрини за сладолед за тестове в лабораториите на “Нестле” в гр. Бове, Франция. След месец идва поръчка от “Нестле” за

100 витрини

През това време фирмата разширява пазарния си дял и на българския пазар. В момента всички големи вериги сладкарници са нейни клиенти, а от две години насам има редовен износ на хладилни витрини за цветя за Холандия. Бензиностанциите “Шел” в България са нейни клиенти, а в момента преговаря за доставка на витрини за веригата в 7 европейски държави.

“Много фирми в нашата сфера не успяха да се задържат на пазара. Ние не само успяхме, но и се развиваме. Отделяме ресурс за разработване на иновативни решения и постоянно се стремим към новото и модерното”, казва собственикът Александър Чичеклиев. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.

Осъдителната присъда на бившия моден шеф Росен Чолов-Чолата се сгромоляса! Апелативният спецсъд откри пропуски в решението и върна процеса за ново разглеждане от първа инстанция, научи "България Днес". През януари т.г. спецсъдът даде на Чолата и студентката Полина Иванова по 3 години условно за сводничество.

Сексапилната дъщеря на аржентинската легенда Клаудио Каниджа - Шарлот, стана жертва на пишман коафьор. Тя остана без перука на сцената пред очите на милиони зрители. Мадамата, която е известна с голи снимки и скандално поведение, участва в танцувалното шоу "Байландо" в родината си. Заедно с партньора й, който е професионалист,