Проверяващи влязоха в братовчедска къща за гости на кмета на Горна Оряховица (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7512186 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Дима Максимова

Проверяват къща за гости, построена с евросредства в еленското село Донковци на брега на язовир "Йовковци", по сигнал, че собственикът е близък до кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев.

"Сигналът, който е получен, че свързани лица с кмета на Горна Оряховица са построили тази къща. Свързаността се изразява в това, че първи братовчед на кмета е наш бенефициент по Програмата за развитие на селските райони", обясни Калоян Костадинов - зам.изпълнителен директор на фонд "Земеделие". Получената субсидия е в размер на 185 хиляди лв.Къщата за гости е с изтекъл мониторинг през 2017 г. и след окончателното плащане на субсидията не е проверявана.

Собственикът Станислав Стайков обаче каза, че е проверяват от прокуратурата през 2015 г. именно по линия на връзката с кмета.

"Не се притеснявам от проверката.Спазвам бизнесплана,работя си. Имам годишно по 600 нощувки и си плаща туристическия данък", каза кметският братовчед.

Станислав Стайков е редови служител в БДЖ Горна Оряховица и в моментае обявил за продан имота за 400 000 лв. Имал банков заем и не можел да го обслужва. Според проверяващите, които преглеждат документи, надничат в джакузито и оглеждат катерушките на детсктата площадка в обширния двор, това не е нарушение, след като е изтекъл 5 -годишният срок.

Калоян Костадинов допълни, че къщата се проверява в момента и от ГДНП и от Главна прокуратура по съмнения, че не е работила като туристически обект, а е използвана за лични нужди.

"При констатиране на този вид нарушение и събиране на необходимите доказателства, ще бъде издаден акт за 100% връщане на европарите", посочи зам.-директорът на Фонд "Земеделие".

Резултати от проверките ще има до 30 юни.     

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.