Карадайъ: ГЕРБ са съгласни с идеята ни за нула лева субсидия и отворено финансиране на партиите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7512799 www.24chasa.bg
Мустафа Карадайъ Снимка: Архив

От ГЕРБ се съгласиха с нашето предложение за отворено финансиране на партиите, защото и те са съгласни, че с 1 лев субсидия партиите не могат да финансират дейността и кампаниите си.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след среща с ГЕРБ, която се е състояла рано тази сутрин. Той обясни, че дали 1 или нула лева субсидия е едно и също за партиите.

Ако партиите ще се финансират по друг начин, предлагаме това да е публично и без анонимни дарения. Да се знае от кои физически и юридически лица са получавали дарения партиите, обясни Карадайъ.

Да се създаде фонд за изграждане на детски градини и освобождаване от такси в държавните и общински детски градини, е второто предложение на ДПС. Първа вноска във фонда да са спестените средства от субсидиите на партиите, каза Карадайъ. Той напомни, че премиерът Бойко Борисов е предложил във фонда да има между половин и 1 милиард лева, а останалото да се внесе с постановление на МС.

Третото предложение на ДПС е да освободят от ДДС книгите и учебниците.

Винаги бих инвестирал в проекти на г-н Доган, отговори пък депутатът Делян Пеевски на журналистически въпрос дали би инвестирал в ТЕЦ Варна.