Европейският съд обяви за недействителна търговската марка от три ленти на "Адидас"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7513897 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Общият съд, който е съставна част от Съда на Европейските общности, постанови в сряда, че марката "Адидас" (Adidas AG) с три ленти е невалидна, тъй като не е имала отличителен характер на територията на Европейския съюз, потвърждавайки по този начин решението за отмяна от страна на Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO), съобщи БНР.

Първоначално EUIPO регистрира търговската марка в полза на немската компания за спортни облекла. След като белгийското дружество Shoe Branding Europe BVBA обаче подаде през 2016-а година заявление за обявяване на недействителност, EUIPO отмени регистрацията на марката на "Адидас" с мотива, че тя не е трябвало да бъде регистрирана на първото място и че компанията "Адидас" не е доказала, че нейната марка е придобила отличителен характер чрез използване в целия ЕС. Последва обжалване на решението на EUIPO.

Общият съд се съгласи с решението на Европейската служба за интелектуална собственост, че марката с трите ленти на "Адидас" не е придобила отличителен характер в целия ЕС и че по-голямата част от доказателствата, които германското дружество е представило в негова полза, не са относими към разглеждания случай.

Той добави, че доказателствата, които са били приведени, са били донякъде съотносими за едва пет държави-членки на ЕС и не могат да бъдат приложени на територията на целия Европейския съюз. Ето защо Европейският съд отхвърля в сряда жалбата на "Адидас" и потвърди решението за отмяна на EUIPO.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка