Европейският съд обяви за недействителна търговската марка от три ленти на "Адидас"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7513897 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Общият съд, който е съставна част от Съда на Европейските общности, постанови в сряда, че марката "Адидас" (Adidas AG) с три ленти е невалидна, тъй като не е имала отличителен характер на територията на Европейския съюз, потвърждавайки по този начин решението за отмяна от страна на Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO), съобщи БНР.

Първоначално EUIPO регистрира търговската марка в полза на немската компания за спортни облекла. След като белгийското дружество Shoe Branding Europe BVBA обаче подаде през 2016-а година заявление за обявяване на недействителност, EUIPO отмени регистрацията на марката на "Адидас" с мотива, че тя не е трябвало да бъде регистрирана на първото място и че компанията "Адидас" не е доказала, че нейната марка е придобила отличителен характер чрез използване в целия ЕС. Последва обжалване на решението на EUIPO.

Общият съд се съгласи с решението на Европейската служба за интелектуална собственост, че марката с трите ленти на "Адидас" не е придобила отличителен характер в целия ЕС и че по-голямата част от доказателствата, които германското дружество е представило в негова полза, не са относими към разглеждания случай.

Той добави, че доказателствата, които са били приведени, са били донякъде съотносими за едва пет държави-членки на ЕС и не могат да бъдат приложени на територията на целия Европейския съюз. Ето защо Европейският съд отхвърля в сряда жалбата на "Адидас" и потвърди решението за отмяна на EUIPO.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.