Няма да сливат агенциите за инвестиции и за приватизация

https://www.24chasa.bg/novini/article/7514736 www.24chasa.bg
Емил Караниколов

Министърът на икономиката Емил Караниколов оттегли от законопроекта за публичните предприятия предложението да се създаде нова Агенция за публичните предприятия и инвестициите. В нея трябваше да се обединят Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Българската агенция за инвестиции.

По време на тристранния съвет в сряда Караниколов изрази мнение, че новата агенция с допълнителните ѝ задължения ще я направи тромава и няма да работи толкова добре с инвеститори, както е искал министърът.

От законопроекта се изважда изцяло и темата за забрана на приватизацията, както и премахването на списъка с държавните предприятия, забранени за продажба, който е част от действащия Закон за приватизацията. Идеята беше той да се замени с решение на парламента за всяка отделна сделка.

Караниколов изрази съмненията си относно тези части от законопроекта още на икономическата комисия миналата сряда, която трябваше да го гласува на първо четене. Министърът обаче отложи гласуването до провеждането на тристранния съвет.

На него синдикати и работодатели се съгласиха с Караниколов. Те подкрепиха приемането на останалата част от закона, който ще инициира анализ кои дружества трябва да останат държавни, дали някои да се преструктурират в агенции и как да се управляват по-добре.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Синята легенда и бивш национал Даниел Боримиров може да не рита отдавна, но финтира умело с маската си. Топпапараците на "България Днес" уловиха футболиста да носи по четири различни начина предпазното си средство в рамките на няколко минути. Боримиров ту е покрил цялото си лице, ту сложил маската под носа си, ту го дърпа напред-назад

Най-накрая чисто голите гърди на Джени Суши се появиха и на родна земя. "България Днес" първи ви показва нецензурирана версия на кадрите, които боксовата репортерка направи за шведското издание на "Плейбой" по-рано през годината. Станалата популярна покрай боксьора Кубрат Пулев журналистка се съблече за мъжката библия на 41-годишна възраст

Боксовата сага между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа има три възможни варианта за разрешаване, научи "България Днес" от източници, замесени в преговорите. Първоначално битката беше насрочена за юни, но се отложи за неопределено време заради пандемията коронавирус. Заразата все още не е затихнала и това затруднява избора на място на срещата