Проверяват къща за гости на бивш кмет на Борино

https://www.24chasa.bg/novini/article/7518249 www.24chasa.bg

Експерти на Държавен фонд „Земеделие“ провериха две къщи за гости в местността „Кастракли“ край село Борино. Едната от тях е собственост на бивш кмет на община Борино Джамал Асанов, който сега е общински съветник. Другата е на шурея на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ Невредин Кючюк. Местността е на близо час път по черен път над родопската община.

"Първата къща на бенефициента "ТИМ Борино" ЕООД е в мониторинг. Там се установи, че в момента има гости. Обезпокоително е, че бизнес плана заложен по проекта е 2000 ношувки на година, а към настоящият момент за 5-годишния период са общо 2 000 по данни на бенефициента. След като снемем регистъра за нощувки тепърва предстои да ги съпоставим с данните от бизнес плана. Съответно, при неизпълнение на бизнес плана, ще бъде наложена санкция съгласно бъдещата методика, която ще бъде издадена в най-близко време.

Изплатената субсидия на "ТИМ Борино" ЕООД по Програмата за развитие на селските района за къща за гости е 391 000 лева", заяви Калоян Костадинов, зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" с ресор Програма за развитие на селските райони.

Проверяват къща за гости на бивш кмет на Борино

Костадинов обясни, че другата къща е на "Трока" ЕООД и е с изтекъл мониторинг през 2015 г. "Фирмата е получила 128 000 лева субсидия за къща за гости. Характерното за нея е, че за мониторинговия период има само 20 настанявания при средно годишен брой настанявания заложен в бизнес плана 200 бройки. Там Държавен фонд "Земеделие" в момента няма правно основание да наложи каквито и да било корекции при положение, че е изтекъл мониторинговия период. Данните ще бъдат предоставени на компетентните органи за анализ и евентуално за мерки, които предприема Главна дирекция "Полиция", която разследва всички 746 къщи за гости в цялата страна", каза Костадинов. "Трока" е сключила договор през 2010 г., а мониторингът й е изтекъл през 2015 г.

Костадинов посочи, че 46 къщи за гости са направени в Смолянска област, от тях 15 са в мониторинг. Проверките продължават по заповед на земеделския министър Десислава Танева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нито студ, нито минусови температури могат да изплашат артистът Александър Кадиев. Вечно усмихнат и зареден с настроение и шеги, водещият на "Преди обед" излезе да изпуши цигара пред сградата на БТВ. Добре екипиран и отнесен в разговор с колега, Сашо дръпна фаса и с бърза крачка се отправи обратно в пределите на телевизията

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата