Велико Търново и кметът с юбилейни награди за социална отговорност

https://www.24chasa.bg/novini/article/7520949 www.24chasa.bg
СНИМКА: Дима Максимова

Община Велико Търново бе удостоена с юбилейна награда на Националния алианс за социална отговорност – „10 години партньорство за социална отговорност”. Отличието е присъдено за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България. Призът бе връчен на зам.-кмета Ганчо Карабаджаков от председателя на организацията Георги Георгиев. Специален плакет за ползотворно партньорство получи и кметът Даниел Панов, който оглавява сдружението на общините.

"През тези 10 години в Община Велико Търново са създадени нови услуги, разви се качеството им, реализирани са иновативни модели и общината е един от примерите за добра практика. Колегите работят не само за по-добрия живот на хората с увреждания, но те са важен фактор в изграждането и изпълнението на националните политики в тази сфера", заяви Георгиев. Община Велико Търново е доставчик на над 30 социални услуги, които се финансират от държавния бюджет. Те са за деца, за възрастни и за хора с увреждания.

След закриването на дома в Пчелище ще бъдат изградени четири центъра от семеен тип за лица с умствена изостаналост в с. Церова кория, с капацитет 60 човека. В селото ще се ремонтира и сграда, която ще бъде адаптирана за нуждите на бъдещ център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични заболявания и с умствена изостаналост.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.