Лозан Панов покани Данаил Кирилов да присъства на случайно разпределение на делата във ВКС

https://www.24chasa.bg/novini/article/7523105 www.24chasa.bg
Лозан Панов

Шефът на ВКС Лозан Панов изпрати покана до правосъдния министър Данаил Кирилов да присъства на случайно разпределение на делата в съда.

Повод стана изказване на Кирилов в понеделник по време на дебата в работната група за разследванията срещу тримата големи в съдебната система. На него министърът изрази опасения, че председателят на ВКС може да влияе при случайното разпределение на делата в съда, тъй като той го извършвал.

“Затова ви каня в удобно за вас време в Съдебната палата в София да присъствате на целия процес по случайно разпределение на дело във ВКС”, пише Панов.

Той припомня, че е имало случаи, при които дела са разпределяни в присъствието на медии. Така е било при делата срещу Цветан Цветанов, за регистрацията на политическа партия ДОСТ, делото “Килърите”.

На дебата в понеделник Галина Тонева от ВКС обяви, че предложенията на Кирилов за разследванията срещу тримата големи трябва да минат през Конституционния съд. Министърът предлага разследванията  да започват, след като Пленумът на ВСС със 17 от 25 гласа даде съгласие. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал