Само лекари ще могат да управляват спа центрове

https://www.24chasa.bg/novini/article/7523247 www.24chasa.bg

Само лекар с призната медицинска специалност по физикална и рехабилитационна медицина може да ръководи лечебната дейност в балнеолечебни и спа центрове. В уелнес центровете тези лица трябва да имат висше образование от акредитирано висше учебно заведение. Това са част от изискванията, описани в приложенията на нова наредба за сертифициране на спа и уелнес центрове, която туристическото министерство е пуснало за обществено обсъждане.

В документа са изредени какви помещения трябва да има в един съвременен центъра за такива процедури. Например в спа центровете трябва да има поне едно сухо помещение с висока температура, поне едно влажно и поне едно помещение за контрастни процедури, например шоков басейн, контрастен душ, шоково ведро и др.

По ръбовете на басейните трябва да е написано каква е дълбочината на съответното място и се забранява да се слагат трамплини за скачане във водата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа