Нов пост! Огнян Златев поема службата на Еврокомисията в Хърватия (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7523316 www.24chasa.bg
Огнян Златев СНИМКА: Десислава Кулелиева

Представителството в София ще бъде ръководено от Христо Христов

Огнян Златев става шеф на представителството на Еврокомисията в Хърватия. Досегашният ръководител на институцията в София ще заеме поста от 1 юли и ще движи европейските дела във важен момент за Хърватия, която поема председателството на Съвета на ЕС от 1 януари догодина, съобщи ЕК в Брюксел.

На поста в Загреб Златев наследява Бранко Баричевич, който става съветник на шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер за подготовката на хърватското председателство.

Еврокомисията отбелязва, че Златев е висококвалифициран експерт в областта на комуникациите, с близо 30 години професионален опит, който успешно подпомагаше работата на ЕК през последните 6 години и особено по време на българското председателство.

Временно ръководството на представителството в София ще бъде поето от заместника на Златев - Христо Христов.

Огнян Златев оглави българското представителство на Еврокомисията през 2013 г. Работи за ЕК от 2011 г. като началник на отдел “Комуникации” в Генерална дирекция “Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване”. Той има значителен опит в сферата на комуникациите, развитието на медиите и управлението на неправителствени организации.

Говори български, английски, руски, хърватски, македонски и сръбски език.

Преди да постъпи в ЕК, е член на управителния съвет на БНТ. През 1998 г. основава и управлява неправителствената организация Център за развитие на медиите в България, която успешно се развива през годините и създава контакти не само с българските журналисти в страната, но и участва на регионално равнище в различни мрежи, които са се създали на Балканите. Като експерт е работил за ЮНЕСКО.

Председател е и на Мрежата за професионализиране на медиите в Югоизточна Европа. Сред другите длъжности, които е заемал, са директор на Информационния център на Институт “Отворено общество” в София, ръководител на Центъра на Би Би Си в България и служител по обмен на специалисти в Британския съвет у нас.

Освен това е бил и представител на ОССЕ по теми като саморегулация в медиите, свобода на печата в страни в преход - страните в Централна Азия, Кавказкия регион, Близкия изток. Работил е и за Световната банка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ

Синята легенда и бивш национал Даниел Боримиров може да не рита отдавна, но финтира умело с маската си. Топпапараците на "България Днес" уловиха футболиста да носи по четири различни начина предпазното си средство в рамките на няколко минути. Боримиров ту е покрил цялото си лице, ту сложил маската под носа си, ту го дърпа напред-назад