Светослав Костов: Ще възстановя радио "България", ще създам и радио "Омбудсман"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7523934 www.24chasa.bg
Светослав Костов Снимка: Архив

Чисто нова структура  - радио "Омбудсман", ще стане част от Българското национално радио, ако Светослав Костов бъде избран за генерален директор на обществената медия.

Бившият спортен журналист, който в момента е директор на радио "София", се яви първи пред Съвета за електронни медии в конкурса за генерален директор, който започна днес.

Радио "Омбудсман" ще решава обществени проблеми от различен характер, свързани с администрацията и институциите.

Светослав Костов има намерение за 3 месеца да възстанови радио "България", като подкаст - в момента то съществува само като сайт.

Предполага, че може да го превърне и в част от европейски мултимедиен проект, за да се бори с хибридната война. Крайната му цел е радио "България" да бъде възстановено като пълноформатно радио с многоезична мултимедийна и многоканална програма.

Спечели ли конкурса, Костов смята да работи за разпознаваемост на бранда, звуково ребрандиране на всички програми, както и за увеличаване на младежката аудитория.

Това беше акцент в концепцията му и на предишния конкурс за шеф на БНР през 2016 г.

Според Костов е нужна оптимизация в БНР, където в момента работят малко над 1300 души.

По информация на кандидата повечето от тях са на възраст над средната.

За радио "София" той предлага да има повече регионално присъствие. Според Костов, който ръководи медията през последните 3 години, тя е постигнала успех след преформатирането й и излъчването на повече музика.

Въпреки това, пак по неговите думи различни изследвания показват, че слушаемостта на радио "София" е между 0% и 0,5%. Костов ще работи още за по-кратки говорни модули в предаванията на БНР и по-високи заплати на екипа.

Изслушванията в СЕМ продължават. Следват Митко Димитров и Валерий Тодоров.  Утре ще се представят Даниела Манолова и Александър Велев.

Генералния директор на БНР ще бъде избран в петък.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.