Правителството одобри годишния доклад за младежта

https://www.24chasa.bg/novini/article/7524128 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Министерският съвет одобри Годишния доклад за младежта за 2018 г., съобщи пресслужбата на кабинета.

Докладът представя информация за състоянието на младежта в страната и отчита предприетите мерки от страна на отговорните институции в изпълнение на държавната политика в тази сфера през изминалата година. Проследяват се специфичните за младите хора предизвикателства, социалноикономическите реалности, нагласите и ценностите на младежите, което дава възможност за разграничаване на краткосрочните, средносрочните и дългосрочните решения по отношение на младежките политики.

За целите на доклада, по инициатива на Министерството на младежта и спорта е направено и национално представително социологическо проучване сред младите хора в страната на тема "Установяване на ефекта от политиките за младежта върху младите хора в страната". Въпросите, заложени в проучването, следват основните теми и приоритети на Националната стратегия за младежта 2010-2020 г. - повишаване на гражданската активност, повишаване на ролята на младите хора в превенцията на престъпността, насърчаване на здравословния начин на живот, подобряване на достъпа до информация и качествени услуги, насърчаване на икономическата активност и кариерно развитие на младите хора, развитие на младежкото доброволчество, развитие на междукултурния и международния диалог, развитие на младите хора в малките населени места и селските райони, превенция на социалното изключване на младите хора в неравностойно положение.

Вижте останалите решения ТУК.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и