Митко Димитров: Ефирният сигнал на БНР - без прекъсване по всички пътища и в тунелите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7524396 www.24chasa.bg
Митко Димитров

Ефирният сигнал на БНР трябва да може да се приема без прекъсване по всички пътища и в тунелите у нас.

Това е заложено в концепцията на Митко Димитров, с която той кандидатства пред СЕМ за генерален директор на общественото радио. Той беше вторият участник в конкурса, който се яви пред съвета днес. На практика това е третото му по ред участие в надпреварата за високия радио пост. Преди три години той беше шеф на Радио "София". 

"Програмата и музикалните състави ще бъдат основен приоритет в работата ми", заяви Димитров. Вероятно това бе провокирало интереса на различни музиканти от съставите на БНР, както и на композиторката Вида Пиронкова, които присъстваха на изслушването му. 

Двама от тях попитаха дали ще има промяна в ниските заплати на съставите - повечето от тях били по 680 лева. Димитров се ангажира, че ще използва контактите си и ще поиска срещи в Министерствата на финансите и на културата за увеличаване на бюджета на радиото.

"Изчислил съм, че ако той бъде вдигнат с 4 млн. лева, това ще позволи заплатата на всеки да се повиши с по 200 лева", каза той.

Според концепцията му, сутрешният блок на "Хоризонт" трябва да върне лидерството си в ефира. Сега изследване от февруари показвало, че има спад в сумарния рейтинг на групата БНР.

Затова Димитров предвижда двама водещи за сутрешния блок - мъжки и женски глас, и гостите да присъстват на живо, а не само с включвания по телефона. Сред идеите му са да бъдат увеличени коментарите и анализите по "Хоризонт", но говорните модули да се намалят от 15 на 10-12 минути. Предлага още българската музика да звучи по-често от чуждата в ефира на БНР и във всички предавания да има минимум 2 гледни точки. 

Според него, БНР трябва да инициира обществена дискусия как да сработи фонд "Радио и телевизия", предвиден в медийния закон. Именно чрез него трябва да бъдат финансирани обществените медии, за да се чувстват по-независими и свободни. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.