Фандъкова прие оставката на шефа на строителния контрол Влади Калинов

https://www.24chasa.bg/novini/article/7524538 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова. Снимка Архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви във Фейсбук, че е поискала и приела оставката на шефа на строителния контрол в общината  Влади Калинов.

Вчера стана ясно, че няма да бъдат съборени постройките върху терасата на антикорупционния шеф Пламен Георгиев, като актът за събарянето им бе отменен на 12 юни от директора на строителния контрол Влади Калинов, след като Георгиев обжалва решението от април на "Контрол по строителството" на столичния район „Слатина”. С него бе установено, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и бе издаден акт за събаряне. "Строежът е извършен без издадени строителни книжа. Покривната му конструкция е изградена над определената с кота "било" по виза максимална височина", пишеше в документа.

"Днес поисках обяснения от директора на дирекция "Общински строителен контрол" – арх. Калинов, за проверката за законността на два навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. „Проф. Г. Павлов“ 21 в кв. „Гео Милев“. Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех - написа Фандъкова и продължи - Връщам за ново разглеждане акта на район „Слатина“, които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на район „Слатина“ още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация. В проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 г.

Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и