Георги Иванов поздравен от Космоса в Несебър

https://www.24chasa.bg/novini/article/7526482 www.24chasa.bg
В присъствието на Николай Димитров кметът на Звездното градче Евгений Баришевски връчва на Георги Иванов поздравителни адреси от руски космонавти.

Първият български космонавт Георги Иванов бе специално поздравен от Международната космическа станция "Мир" за 40-годишнината от полета му.

Това се случи на четвъртия фестивал "Отечество" в Несебър, организиран от общината и Звездното градче в Русия. Почетни гости на форума, който през лятото събира на едно място бивши и настоящи космонавти, бяха Георги Иванов и колегата му летец полковник Иван Апостолов от несебърското село Баня.

Поздравът към Георги Иванов, Несебър и фестивала "Отечество" отправи чрез видеовръзка от станция "Мир" космонавтът Алексей Овченко. Кметът на Звездното градче Евгений Баришевски му предаде и поздравителни адреси от отряда на действащите космонавти на Руската федерация.

Всичко, което трябва да знаете за:

Несебър е единственият български град, поздравяван няколко пъти от Космоса като тази година специалното внимание бе насочено към Георги Иванов, чийто полет превръща България в шестата космическа държава.

"Изпитвам дълбоко чувство на уважение и за мен е чест да посрещна г-н Иванов", заяви в приветствието си кметът Николай Димитров. И подари на Георги Иванов архивна снимка от посещението му в Несебър през 1982 г., когато е бил посрещнат от тогавашния кмет Васил Киров.

На организаторката на фестивала Людмила Котлова пък предаде снимка на Юрий Гагарин от посещение в България през 1966 г., предназначена за съпругата му Валентина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,

На полицейска проверка бе подложен Боян Расате, видя "България Днес". Двама униформени служители спряха националиста, който се придвижваше с мощен пистов мотор из централните столични улици. Органите на реда провериха документите на Расате, а по време на инспекцията стана ясно, че униформите на полицейските служители май не са много удобни.

Нападателят на Уелс Даниел Джеймс е преиграл при тежкия сблъсък, който осъществи с хърватския бранител Домагой Вида. Това заяви мениджърът на британците Райън Гигс. Евроквалификацията завърши 1:1. Уелският играч лежа неподвижно на земята в продължение на няколко минути. "Даниел малко преигра при този удар, оставайки толкова дълго на земята.