Борисов: Ръст на доходите с 10 на сто и догодина (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7531214 www.24chasa.bg
Премиерът провери как върви строителството на магистрала “Европа” от София до Калотина. Преди това мина през индустриалната зона в Божурище и разпореди довеждащият път до зоната да бъда изграден в най-кратък срок.

В България може да има още 8 индустриални зони, твърди Томислав Дончев

“Искам да вдигнем с 10% доходите и догодина, да дадем повече пари за медицинските сестри сега”. Това заяви в четвъртък премиерът Бойко Боисов, който провери как върви строежът на магистрала “Европа” от София до Калотина в участъка Драгоман-Сливница.

Според Борисов поради това било важно възможно най-скоро да се реализират приходи и от толсистемата, за да не се разчита само на пари от приходните агенции.

Генералният директор на ОЛАФ Виле Итала заяви, че е впечатлен от постиженията на българското правителство в борбата срещу контрабандата, и поздрави премиера Бойко Борисов. Двамата се срещнаха в София при първото официално посещение на Итала в България от началото на мандата му, който започна през август миналата година.
Генералният директор на ОЛАФ Виле Итала заяви, че е впечатлен от постиженията на българското правителство в борбата срещу контрабандата, и поздрави премиера Бойко Борисов. Двамата се срещнаха в София при първото официално посещение на Итала в България от началото на мандата му, който започна през август миналата година.

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона “Божурище” трябва да бъде направен, заяви премиерът. “Разпродадени са всички парцели в индустриалната зона. Не само че не си отиват заводите, но идват и още. Като дойдат и по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее, преди да я построят”, допълни Борисов.

Проектът стартира в средата на май тази година, ще бъде завършен до 2021 г. и се изпълнява със средства от бюджета.

“След нас ще остане това. Всеки работник, като си води децата, ще им каже: Аз съм го правил това! Поколения ще знаят, че бащите им са работили тук”, посочи Борисов, докато разговаряше с работниците.

Премиерът бе категоричен, че при строителните дейности трябва да се опазва археологията и природата.

Преди магистралата Борисов разгледа индустриалната зона в Божурище. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

“Помня, като бяха голи поляни тук. Като дете идвах от Банкя дотук да си играем”, заяви Борисов. След като разбра от немски инвеститори, че фирмите имат нужда от персонал и транспорт до зоната, премиерът нареди на Томислав Дончев да докара в зоната министъра на образованието Красимир Вълчев.

Борисов посочи, че за момента метро до Божурище няма как да се докара, но скоро в близост ще има магистрала.

България има нужда от още индустриални зони, каза Дончев. Според него трябват 4-5 нови на север и до 3 на юг. Според вицепремиера инвеститорите искат нещата да се случват бързо, а в индустриалните зони проектите стават за по-кратко време, защото има изградена инфраструктура. Дончев посочи още, че голямата цел е процесът да стане по-бърз, като издаването на строителните книжа да става предварително.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда