Борисов: Ръст на доходите с 10 на сто и догодина (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7531214 www.24chasa.bg
Премиерът провери как върви строителството на магистрала “Европа” от София до Калотина. Преди това мина през индустриалната зона в Божурище и разпореди довеждащият път до зоната да бъда изграден в най-кратък срок.

В България може да има още 8 индустриални зони, твърди Томислав Дончев

“Искам да вдигнем с 10% доходите и догодина, да дадем повече пари за медицинските сестри сега”. Това заяви в четвъртък премиерът Бойко Боисов, който провери как върви строежът на магистрала “Европа” от София до Калотина в участъка Драгоман-Сливница.

Според Борисов поради това било важно възможно най-скоро да се реализират приходи и от толсистемата, за да не се разчита само на пари от приходните агенции.

Генералният директор на ОЛАФ Виле Итала заяви, че е впечатлен от постиженията на българското правителство в борбата срещу контрабандата, и поздрави премиера Бойко Борисов. Двамата се срещнаха в София при първото официално посещение на Итала в България от началото на мандата му, който започна през август миналата година.
Генералният директор на ОЛАФ Виле Итала заяви, че е впечатлен от постиженията на българското правителство в борбата срещу контрабандата, и поздрави премиера Бойко Борисов. Двамата се срещнаха в София при първото официално посещение на Итала в България от началото на мандата му, който започна през август миналата година.

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона “Божурище” трябва да бъде направен, заяви премиерът. “Разпродадени са всички парцели в индустриалната зона. Не само че не си отиват заводите, но идват и още. Като дойдат и по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее, преди да я построят”, допълни Борисов.

Проектът стартира в средата на май тази година, ще бъде завършен до 2021 г. и се изпълнява със средства от бюджета.

“След нас ще остане това. Всеки работник, като си води децата, ще им каже: Аз съм го правил това! Поколения ще знаят, че бащите им са работили тук”, посочи Борисов, докато разговаряше с работниците.

Премиерът бе категоричен, че при строителните дейности трябва да се опазва археологията и природата.

Преди магистралата Борисов разгледа индустриалната зона в Божурище. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

“Помня, като бяха голи поляни тук. Като дете идвах от Банкя дотук да си играем”, заяви Борисов. След като разбра от немски инвеститори, че фирмите имат нужда от персонал и транспорт до зоната, премиерът нареди на Томислав Дончев да докара в зоната министъра на образованието Красимир Вълчев.

Борисов посочи, че за момента метро до Божурище няма как да се докара, но скоро в близост ще има магистрала.

България има нужда от още индустриални зони, каза Дончев. Според него трябват 4-5 нови на север и до 3 на юг. Според вицепремиера инвеститорите искат нещата да се случват бързо, а в индустриалните зони проектите стават за по-кратко време, защото има изградена инфраструктура. Дончев посочи още, че голямата цел е процесът да стане по-бърз, като издаването на строителните книжа да става предварително.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи

Държавите по целия свят предприемат безпрецедентни мерки, за да предотвратят разпространението на коронавируса, като се започне от крайностите, премине се през спокойствието и се стигне до креативното, пише BBC. Централноамериканската страна Панама, която има близо 1000 потвърдени случая, обяви строга карантина

Българка е обвинена в домашно насилие над американската поп звезда Арън Картър, брат на един от членовете на звездната група "Бекстрийт Бойс". Мелани Мартин, която е любовница на Картър, е била арестувана и след денонощие освободена срещу 50 000 долара гаранция, съобщава сайтът Heavy. Полицията е започнала разследване срещу силиконката