Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов - Петровката дава курбан за прякора си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7534699 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов - Петровката

В деня на християнските равноапостоли Свети Петър и Павел кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов - Петровката даде курбан за прякора си.

Вярващите вкусиха осветена чорбица за здравето му край старата черква „Свети Петър и Павел“. Светинята е от 1834 година, а в центъра на селото е изграден едноименен параклис.

Управникът разказва, че носи този прякор от втори клас, когато учителят му го нарекъл така. Бил най-дребен като петровска ябълка сред още двама съученици - Цветан Облака и Цветан Тебешира.

Кметът на Сталийска махала се прочу и с това, че преди години подари на премиера Бойко Борисов мъжко теленце при посещението му в ломския край. Сега е решил да се кандидатира отново на предстоящите местни избори през октомври.

„В бизнеса съм постигнал добри резултати, остава ми да служа на хората, а и те знаят, че помагам, имат нужда от мен,“ казва Петровката. Затова черпи наред, след участието си на събрание на Националното сдружение на общините в Република България в Боровец.

Някои го наричат Шерифа. Миналата година от кабинета му в кметството апаши бяха задигнали масивна каса с гербовия печат и пистолета му. Тогава кметът обяви награда от 3000 лева за този, който даде сведения да се заловят крадците, но тя остана неупотребена. Няма заподозрени по случая. Кметът запалил свещ, махнал с ръка и се помолил за здраве на цялото село. Оттогава лошотии в Сталийска махала няма.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,