Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

https://www.24chasa.bg/novini/article/7535159 www.24chasa.bg
Снимки: Авторът

Модерен конгресен център с 5 зали за общо 1100 души едновременно бе открит в курорта Пампорово. Това стана в поливалентната зала „Родопи“ със 750 места, която може да се раздели на две зали по 600 и 150.

Останалите 4 зали, които носят имена на планините Витоша, Рила и Пирин са разположени в непосредствена близост до голямата зала и са с капацитет от 50 до 90 места.В Конгресния център са вложени инвестиции от 4 млн. лв, заяви мажоритарния собственик на "Пампорово"АД Цветелина Бориславова.

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

"Родопите за нас са дом, изключително важно средище за българската душа, не само Орфеевата планина, а много, много още. Има много още какво да се направи, най-важно е да се превърне Пампорово в целогодишна дестинация. Това е едно уникално място за лятна почивка, изключително много спортни занимания, новия спа център, който не е обикновен, който ще се разраства и превръща в център за възстановяване на спортисти и бюти център. Проектът ни е много голям, направен от международен екип експерти. Екипът включва и лекари, експерти във възстановяването, експерти по козметични процедури и т.н. Доста сложно е и ще трае дълго време. Първа фаза ще я приключим преди следващия зимен сезон. Надяваме се скоро Пампорово да предложи и услуга съчетана с минерална вода. Всичко това, заедно със ските разбира се, ще дава целогодишна възможност за ползотворна почивка в курорта", каза Бориславова.

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

Гости на събитието бяха актьорите от тв сериала "Дяволското гърло" Теодора Духовникова и Владимир Карамазов, както и представители на туристическия бранш на Доха, Кувейт, Дубай и Бахрейн .

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

Напълно модернизирани са хотелите Перелик и Орловец. Инвестицията в двата хотела, пистите и инфраструктурата в курорта в последната година е около 8 млн. лева, каза пред медиите Бориславова. Тя отбеляза, че ръстът на туристите в курорта за последната година е 12 %.

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

Днес родопския курорт летния сезон с богата празнична програма. Лифтовете возеха желаещите безплатно през целия ден. В курорта беше открит целогодишен Туристически център, който предлага уникална за курортите седмична програма за всеки турист с куп атракции и преходи в курорта и региона.

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

Деца, младежи и възрастни можеха да се забавляват през целия ден днес в другите нови придобивки в курорта - приключенски парк, детски кът и уелнес център в хотел "Орловец". За туристите през цялото лято са на разположение от днес и туристическите маршрути, които са с осигурени опитни планински водачи и транспорт.

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

Вече е отворен и Велопарк Пампорово, който разполага с 15 велотрасета с обща дължина над 35 км с различна степен на трудност, подходящи и за начинаещи колоездачи, и за професионалисти, обявиха от "Пампорово" АД. Дружеството работи за свързване на Пампорово със лифт до ски зоната "Мечи чал".

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

"Ние имаме вече проект за развитие на цялата зона "Мечи чал", който включва четири нови писти, тъй като там склонът е северен и има изключително голям потенциал за дълги писти, които се намират на север с добра денивелация. Съществуващата писта там е най-добрата и най-дългата в България. Остават плановете за свързване на Пампорово и Мечи чал. Ние имаме и проект за това - и за лифтове, и за писти между двата курорта, но все още работим по обезпечаване на земите, през които ще минават, защото това е една много дълга и сложна процедура и ние няма да започнем строителство преди да сме изчистили абсолютно всички предварителни разрешения", заяви Бориславова.

Конгресен център с 5 зали за 1100 души откриха в Пампорово

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия