Ангелкова ще прави ревизии на плажни концесии

https://www.24chasa.bg/novini/article/7543358 www.24chasa.bg
Министър Ангелкова събра представители на туристическия бизнес на среща в Слънчев бряг.

Министерството на туризма започва ревизия на всички стари концесионни договори. Това обяви министър Николина Ангелкова на среща в Слънчев бряг с представителя на туристическия бранш.

Проблеми има, но търсим техните решения, а това не става с магическа пръчка, каза тя. И добави, че е безкомпромисна към нарушителите.

"Контролът е факт като за миналата година сме наложили много неустойки и глоби", заяви министърът на туризма.

На въпрос дали е възможно да бъдат намалени цените на чадърите и шезлонгите каза, че "това се обсъжда на дебата за развитието на българското Черноморие и услугите, които се предлагат, свързани с летния туристически продукт". Според Ангелкова приходите от концесии за миналата година възлизали на 18,2 млн. лв. и са се увеличили с 5 млн. лв. откакто министерството на туризма управлява плажовете.

"50% от тази сума отива в Сребърния фонд, 40% остават в общините на чиято територия са, а 10% ес разпределят за областните управи, които осигуряват водното спассяване на неохранняемите плажове", обясни Ангелкова. Министерството на туризма не взимало нито един лев от концесиите.

"Ще бъдем изключително стриктни, но трябва да си дадем сметка колко чувствителен е сектор туризъм, колко е разнообразен и трябва да си признаем, че България има много какво да предложи и заедно, с обединени усилия на бизнеса, местната власт и държавата, можем да имаме устойчивост на продукта и да пазим това, което сме постигнали", заяви Ангелкова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.