Менда Стоянова: Не смятам, че отсъствието на Цветанов ще повлияе негативно

https://www.24chasa.bg/novini/article/7547466 www.24chasa.bg
Менда Стоянова Кадър: БНТ

"Господин Цветанов подаде своята молба за напускане на Изпълнителна комисия и зам.-председателското си място в партията още в края на май и затова беше свикано Националното събрание. В този смисъл то вчера се проведе, Цветанов и Румяна Бъчварова бяха освободени по тяхна молба. Тя отива посланик в Израел. И събранието взе решение за попълване на двама нови членове - Цвета Караянчева и Тодор Тодоров, координатор на партията от Силистра". Това заяви по БНТ Менда Стоянова след Националното събрание на ПП ГЕРБ вчера и оставката на Цветанов от ръководните постове в партията. 

На въпроса ще окаже ли влияние отсъствието на Цветанов на подготовката и организацията на местните избори, тя каза: "Организацията трябва да бъде малко по-различна, Цветанов досега беше шеф на щаба и изпълняваше всички координационни функции, сега този процес ще се поеме от повече хора. Самата изпълнителна комисия ще е и по-активната част от този процес. Отново ще има предизборен щаб, но за разлика от друг път това няма да бъде концентрирано в един човек, а ще бъде задача на повече хора. Когато повече хора се включат в определена дейност, тя се демократизира, дава се възможност за различни идеи, което може да се окаже положително". 

"Цветанов отдаде много от своите сили и личен живот за ГЕРБ, тази строителна работа вече е завършена, структурите функционират, така че смятам, че неговото отсъствие няма да повлияе негативно", категорична беше Стоянова.  

"В устава ни бяха направени някои кардинални промени, а то не е необходимо. Беше намален броят на заместник-председателите от трима на двама. Към Изпълнителна комисия се създава един помощен орган - етична комисия. Правата и задълженията на изпълнителната комисия са записани в устава, но за да се реагира на множеството сигнали, трябва да имаме подходящ отговор", каза още Менда Стоянова.

По думите ѝ структурата на етичната комисия не е фиксирана, на първо време ще бъде формиран екип от по-малко хора, с познания в различни области.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.