Биологичната майка на осиновеното болно момиче готова да помогне, но се бои да не му навреди емоционално (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7551216 www.24chasa.bg
Биологичната майка на Евелина

Ще се отзове, ако трябват стволови клетки. Детето е лекувано с пари от “Българската Коледа”

Биологичната майка на осиновеното момиче, което има здравословен проблем, е готова да му помогне. “24 часа” разказа трогателната история на абитуриентката Евелина (името на момичето е променено), отгледана от семейство от София, което много я обича, но потърсило помощ за откриване на родните майка и баща заради внезапно появило се заболяване.

Евелина е претърпяла

мозъчни

операции,

които са успешни, но се влошило психичното ѝ състояние. Затова осиновителите търсят генетичен фактор.

Репортер на вестника разговаря с жената, която я е родила болното момиче.Тя увери, че е готова да помогне. В същото време се страхува дали няма да предизвика стрес у детето.

Раждането било трудно, след него ѝ се наложила тежка операция. “Един месец бях на границата между живота и смъртта. Момичето ми е трето дете, 7 месеца беше в ръцете ми, после го оставих в дом”, разказва тя. Нямала възможност да го отгледа.

“Да, отказала съм се от нея.

Такива като мен

ги съдят, но

само аз си знам

как съм

преживяла

всичко и какво

тая в душата си “Ако детето е изпаднало в емоционална криза, се страхувам да не му навредя. Все пак аз съм го родила, но родителите му са го отгледали. В най-хубавите и най-тежките моменти другата майка е била до нея. Не е желателно да се срещнем след толкова години. Да, тя е моя кръв, но психолог ме посъветва да не се виждаме”, казва жената.

Но ако става въпрос за стволови клетки

или да се

присади

орган,

готова съм

да го

направя,

уверява жената.

Евелина била оперирана с пари от “Българската Коледа”. И досега майката е благодарна на останал анонимен бизнесмен, който дарил голяма сума за лечението и чудото станало.

“Бяхме готови на всичко, дори да приемем детективски услуги, за да издирим истинската ѝ майка и баща, но процедурите се забавиха. Разкъсвахме се - от една страна, ходене по болници, от друга, търсене на биологичните родители. Ние сме добро семейство и ѝ даваме прекрасна атмосфера на обич и разбирателство. Не сме я лишили от нищо, подкрепяме я за уроците и тя успя дотук да се представи добре.”

Това написа Рени Витанова, майката на Евелина, в писмото си до кореспондентката на “24 часа” в Монтана с молба за помощ. В отчаянието си тя потърси помощта на медиите в издирването на биологичните родители на дъщеря си. Сега обаче семейството моли повече да не ги притесняват.

“24 часа” потърси за реакция ангажирани при подобни казуси институции, но те отказаха информация. Магистрати обясниха, че срещата може да се реши само в съда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не съм доволен нито от резултата, нито от играта, казва треньорът на "сините" Петър Хубчев "Левски" ще зимува на втората позиция във временното класиране, след като завърши 0:0 с прекия си преследвач "Локомотив" насред Пловдив. "Сините" играха половин час с човек повече, но така и не успяха да стигнат до трите точки.

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на