Окончателно! Глобите за дивото къмпингуване остават - парламентът отхвърли ветото на Радев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7551793 www.24chasa.bg
Александър Ненков СНИМКА: Десислава Кулелиева

4 министри ще определят нови зони за къмпингуване

Глобите за палатка извън позволените места достигат до 1000 лв.

Парламентът преодоля ветото, наложено от президента Румен Радев, върху Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Със 143 гласа "за" законът беше приет повторно и окончателно - 66 народни представители гласуваха против, а 1 депутат се въздържа.

Всички партии освен червените депутати от БСП, гласуваха за отхвърляне на ветото.

Законът за устройство на Черноморското крайбрежие беше приет на второ четене в парламента на 13 юни. В него бяха разписани глоби за дивото къмпингуване.

Председателят на регионалната комисия Искрен Веселинов предложи текстове, според които разпъването на палатки и кемпери да е позволено само в къмпингите и в специално обособобени зони извън тях.

Условията и местата ще се определят с наредба от министрите на регионалното развитие, туризма, околната среда и земеделието.

Срокът за изготвянето е 6 месеца. След това има 1 година срок, в който няма да има санкции, и глобите трябва да са в сила от 2021 г. Предвижда се до 1000 лв. глоба за палатка, кемпер или каравана върху дюни и извън разрешените места.

Президентът Радев върна част от закона на 24 юни. "Режимът за диво къмпингуване става по-рестриктивен, като се въвеждат значителни ограничения в сравнение с досегашния ред". Това беше част от мотивите на Радев.

Няма как да се замени сегашният по-либерален режим за къмпингуване с по-рестриктивен, тъй като в момента няма никакъв. Това заяви депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на регионалната комисия Александър Ненков по време на дебатите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на