След фалита на КТБ Цветан Василев обещавал нова работа и офис на служителите си по видеовръзка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7552350 www.24chasa.bg
Цветан Василев СНИМКИ: "24 часа", Архив

Цветан Василев се свързал по видеоконферентна връзка с няколко от служителите си след краха на банката. По това време той бил във Виена. Те били повикани в кабинета му на 12-ия етаж, а компютърът донесъл икономът му Георги Запрянов.

По видеовръзката Василев уверявал хората си да не се притеснявал, обещал им, че ще има нов офис, ще дойде нов счетоводен екип и ще им осигури нова работа. Обещавал им, че макар и че остава извън България, ще бъде с тях. Споменавал още, че Бисер Лазов е полудял и не трябва да му вярват, ако им казва, че във фирмата е вършено нещо нередно.

Преди това служителите имали мотивационни срещи и с адвокатите Лазар Караделиев и Мартин Апостолов. Последният казал, че Лазов бил извършвал предателство, от което последвало затварянето на банката. 

Бисер Лазов

По това време самият Лазов вече нямал достъп до сградата на "Цар Борис III". При последното му отиване той с удивление видял, че в кабинета на Василев на 12-ия етаж се били разположили адвокатите от кантората на Караделиев, а самият Караделиев седял на стола на Василев. 

Тогава той му показал пълномощно, подписано от Василев, и заверено от консула във Виена. Караделиев започнал да управлява фирмата от 12-ия етаж в сградата и отнел достъпа на Лазов до нея. Пак в този период 30-ина служители на Цветан Василев изготвили едно спонтанно обръщение, в което казвали, че са единни и се чувстват подведени.

Въпреки че служителите бяха притеснени и стресирани, те бяха единни, че Василев трябва да си вземе дружествата като юридеическа собственост, обясни Лазов.

По време на разпитите в следствието адвокати от кантората на Караделиев придружавали служителите. Такъв бил осигурен и на Лазов. Адвокатите записвали кой за какво е питан и какво е отговарял .

"Така се създаде една база данни на всички разпитвани", уточни свидетелят. 

Днес Лазов трябва да приключи с обясненията, а след съдебната ваканция ще отговаря на въпросите прокуратурата и адвокатите. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уейн Рууни отново загази. Нападателят на "ДС Юнайтед" беше изловен да влиза в асансьор на хотел с жена в 05,30 ч. сутринта след 7-часово парти с други играчи. Това се случи след загубата на неговия тим от "Ванкувър" с 0:1. 33-годишният бивш национал на Англия едва спаси брака си на няколко пъти, след като в медиите се появиха доказателства за

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на