След фалита на КТБ Цветан Василев обещавал нова работа и офис на служителите си по видеовръзка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7552350 www.24chasa.bg
Цветан Василев СНИМКИ: "24 часа", Архив

Цветан Василев се свързал по видеоконферентна връзка с няколко от служителите си след краха на банката. По това време той бил във Виена. Те били повикани в кабинета му на 12-ия етаж, а компютърът донесъл икономът му Георги Запрянов.

По видеовръзката Василев уверявал хората си да не се притеснявал, обещал им, че ще има нов офис, ще дойде нов счетоводен екип и ще им осигури нова работа. Обещавал им, че макар и че остава извън България, ще бъде с тях. Споменавал още, че Бисер Лазов е полудял и не трябва да му вярват, ако им казва, че във фирмата е вършено нещо нередно.

Преди това служителите имали мотивационни срещи и с адвокатите Лазар Караделиев и Мартин Апостолов. Последният казал, че Лазов бил извършвал предателство, от което последвало затварянето на банката. 

Бисер Лазов
Бисер Лазов

По това време самият Лазов вече нямал достъп до сградата на "Цар Борис III". При последното му отиване той с удивление видял, че в кабинета на Василев на 12-ия етаж се били разположили адвокатите от кантората на Караделиев, а самият Караделиев седял на стола на Василев. 

Тогава той му показал пълномощно, подписано от Василев, и заверено от консула във Виена. Караделиев започнал да управлява фирмата от 12-ия етаж в сградата и отнел достъпа на Лазов до нея. Пак в този период 30-ина служители на Цветан Василев изготвили едно спонтанно обръщение, в което казвали, че са единни и се чувстват подведени.

Въпреки че служителите бяха притеснени и стресирани, те бяха единни, че Василев трябва да си вземе дружествата като юридеическа собственост, обясни Лазов.

По време на разпитите в следствието адвокати от кантората на Караделиев придружавали служителите. Такъв бил осигурен и на Лазов. Адвокатите записвали кой за какво е питан и какво е отговарял .

"Така се създаде една база данни на всички разпитвани", уточни свидетелят. 

Днес Лазов трябва да приключи с обясненията, а след съдебната ваканция ще отговаря на въпросите прокуратурата и адвокатите. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",