„Михалково” АД подкрепя спорта, за да има повече поводи за национална гордост

https://www.24chasa.bg/novini/article/7553707 www.24chasa.bg

Един от приоритетите ни е ангажирането на свободното време на децата, казва Димитър Дългъчев, председател на ТПК „Михалково” и изпълнителен директор на „Михалково” АД

- Г-н Дългъчев, защо решихте да спонсорирате спорта?

- Корпоративната социална отговорност не е еднократен акт. Това е процес, в който бизнесът демонстрира своето отношение към обществото и допринася за неговото развитие. Ние спонсорираме различни видове спорт от няколко години, нашата политика е дългосрочна и последователна. Виждаме, че спортът в България не е достатъчно финансиран от държавата и се нуждае от корпоративна подкрепа, за да има адекватни условия за подготовка и повече поводи за гордост.

От друга страна всяка фирма се стреми към подобряване на финансовите си показатели. Днес спортът е много по-ориентиран към начина на живот и спортните събития са развлекателни събития. Бързият технологичен напредък, 24- часовото присъствие на потребителя 7 дни в седмицата в различни платформи предлага на бизнеса възможности, от които може да се възползва. Спортът и бизнесът могат да са си взаимно полезни и да спечелят от доброто партньорство.

- Кои спортове подкрепяте?

- „Михалково” АД подкрепя професионалния и любителския спорт, както и спорта за хора с увреждания.

Ние помагаме на кросфита – комплексен спорт, който набира популярност сред младите хора в България. Той съчетава разнообразни елементи от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика. „Михалково” АД помогна на индивидуалната състезателко по кросфит Марина Ганева в подготовката й за световното първенство. През есента ще подкрепим състезанието по Кросфит PLOVDIV THROWDOWN, което ще се проведе от 20 до 22 септември на площад „Централен“ в Пловдив.

От няколко години компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково” предоставя целогодишно вода за състезателите по време на тренировки и за съдиите на всички срещи на волейболен клуб „Марица Пловдив” – национален шампион сред жените, на волейболен клуб „Родопи Смолян” и Националната волейболна лига.

Традиционно помагаме на националното първенство по спортна стрелба за хора с увреждания с домакин спортен клуб за инвалиди "Траки". „Михалково“ насърчава подобни инициативи на хора с увреждания за подобряване на физическата им дееспособност, пълноценното използване на свободното време и социалната им интеграция.

Приоритет на нашата компания е детският спорт и ангажирането на свободното време на децата – подкрепяме детския футболен турнир за Купата на Община Рудозем, пролетния турнир по футбол „Дракончета“, организиран от футболната школа при ФК „Дунав Русе”, детския плувен турнир на клуб „Спринт“ - „Малкия жабок“ в Пловдив.

През пролетта съдействахме и при организацията на тенис турнир за аматьори, организиран от „Пежо” в София. Наскоро сключихме договор и с победителя за Купата на България по футбол – „Локомотив Пловдив”.

- Къде инвестирате освен в спорта и какви са бъдещите ви планове?

- Спортът подобрява психическото и физическото здраве, като развива социалната отговорност и способност за справяне с предизвикателствата. Затова и в бъдеще ще подкрепяме спортни организации и инициативи.

Нашата програма за корпоративна социална отговорност съчетава вътрешните ценности и принципи на компанията ни със стремежа за постигане на максимална коректност, прозрачност и взаимна лоялност в отношенията, защото бизнесът се нуждае от обществото точно толкова, колкото и обществото се нуждае от бизнеса. „Михалково” АД ще инвестира и ще продължи да подпомага проекти, свързани с културата, с образованието и с опазването на околната среда.

Но на първо място ще продължим да инвестираме в квалификацията на нашия екип, в машини и технологии предвид нарастващите продажби на нашата вода, обновяване на инфраструктурата, реклама и разширяване на търговската ни мрежа.

Компания за бутулиране на минерална вода с 63 години история

Компанията за бутулиране на минерална вода „Михалково” е един от най-старите производители на бутилирана минерална вода в България. Вече 63 години добива и бутилира любимата на поколения българи естествено газирана вода „Михалково“, която извира от 70 метра дълбочина с температура 24 градуса в екологично чист район в Западните Родопи.

Следвайки световните тенденции в потребителското търсене, компанията разширява непрекъснато своето портфолио и допълва продуктовата си гама - бутилира изворната вода с най-ниската минерализация на българския пазар „Михалково“, която е изключително подходяща за ежедневна употреба от деца и възрастни.

www.mihalkovo.com

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански