„Михалково” АД подкрепя спорта, за да има повече поводи за национална гордост

https://www.24chasa.bg/novini/article/7553707 www.24chasa.bg

Един от приоритетите ни е ангажирането на свободното време на децата, казва Димитър Дългъчев, председател на ТПК „Михалково” и изпълнителен директор на „Михалково” АД

- Г-н Дългъчев, защо решихте да спонсорирате спорта?

- Корпоративната социална отговорност не е еднократен акт. Това е процес, в който бизнесът демонстрира своето отношение към обществото и допринася за неговото развитие. Ние спонсорираме различни видове спорт от няколко години, нашата политика е дългосрочна и последователна. Виждаме, че спортът в България не е достатъчно финансиран от държавата и се нуждае от корпоративна подкрепа, за да има адекватни условия за подготовка и повече поводи за гордост.

От друга страна всяка фирма се стреми към подобряване на финансовите си показатели. Днес спортът е много по-ориентиран към начина на живот и спортните събития са развлекателни събития. Бързият технологичен напредък, 24- часовото присъствие на потребителя 7 дни в седмицата в различни платформи предлага на бизнеса възможности, от които може да се възползва. Спортът и бизнесът могат да са си взаимно полезни и да спечелят от доброто партньорство.

- Кои спортове подкрепяте?

- „Михалково” АД подкрепя професионалния и любителския спорт, както и спорта за хора с увреждания.

Ние помагаме на кросфита – комплексен спорт, който набира популярност сред младите хора в България. Той съчетава разнообразни елементи от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика. „Михалково” АД помогна на индивидуалната състезателко по кросфит Марина Ганева в подготовката й за световното първенство. През есента ще подкрепим състезанието по Кросфит PLOVDIV THROWDOWN, което ще се проведе от 20 до 22 септември на площад „Централен“ в Пловдив.

От няколко години компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково” предоставя целогодишно вода за състезателите по време на тренировки и за съдиите на всички срещи на волейболен клуб „Марица Пловдив” – национален шампион сред жените, на волейболен клуб „Родопи Смолян” и Националната волейболна лига.

Традиционно помагаме на националното първенство по спортна стрелба за хора с увреждания с домакин спортен клуб за инвалиди "Траки". „Михалково“ насърчава подобни инициативи на хора с увреждания за подобряване на физическата им дееспособност, пълноценното използване на свободното време и социалната им интеграция.

Приоритет на нашата компания е детският спорт и ангажирането на свободното време на децата – подкрепяме детския футболен турнир за Купата на Община Рудозем, пролетния турнир по футбол „Дракончета“, организиран от футболната школа при ФК „Дунав Русе”, детския плувен турнир на клуб „Спринт“ - „Малкия жабок“ в Пловдив.

През пролетта съдействахме и при организацията на тенис турнир за аматьори, организиран от „Пежо” в София. Наскоро сключихме договор и с победителя за Купата на България по футбол – „Локомотив Пловдив”.

- Къде инвестирате освен в спорта и какви са бъдещите ви планове?

- Спортът подобрява психическото и физическото здраве, като развива социалната отговорност и способност за справяне с предизвикателствата. Затова и в бъдеще ще подкрепяме спортни организации и инициативи.

Нашата програма за корпоративна социална отговорност съчетава вътрешните ценности и принципи на компанията ни със стремежа за постигане на максимална коректност, прозрачност и взаимна лоялност в отношенията, защото бизнесът се нуждае от обществото точно толкова, колкото и обществото се нуждае от бизнеса. „Михалково” АД ще инвестира и ще продължи да подпомага проекти, свързани с културата, с образованието и с опазването на околната среда.

Но на първо място ще продължим да инвестираме в квалификацията на нашия екип, в машини и технологии предвид нарастващите продажби на нашата вода, обновяване на инфраструктурата, реклама и разширяване на търговската ни мрежа.

Компания за бутулиране на минерална вода с 63 години история

Компанията за бутулиране на минерална вода „Михалково” е един от най-старите производители на бутилирана минерална вода в България. Вече 63 години добива и бутилира любимата на поколения българи естествено газирана вода „Михалково“, която извира от 70 метра дълбочина с температура 24 градуса в екологично чист район в Западните Родопи.

Следвайки световните тенденции в потребителското търсене, компанията разширява непрекъснато своето портфолио и допълва продуктовата си гама - бутилира изворната вода с най-ниската минерализация на българския пазар „Михалково“, която е изключително подходяща за ежедневна употреба от деца и възрастни.

www.mihalkovo.com

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Скандалният испански футболист Хесе Родригес е лудо влюбен и вече не крие новата си тръпка. Той се показа пред света с половинката си Джанира Барм. Двамата използваха паузата в първенството, за да се отдадат на романтична почивка. Нападателят заведе красавицата в Лисабон. Влюбените споделиха няколко снимки от ваканцията

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси