Бившият централен защитник на “Берое” Рошавия изгоря при пожар в дома си (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7558791 www.24chasa.bg
Апартаментът на бившия футболист Георги Матев е изгорял напълно заедно с обзавеждането в него. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Напоследък футболистът

ветеран живеел като клошар,

злоупотребявал с чашката

и си светел със свещи

Бившият централен защитник на футболен клуб “Берое” (Стара Загора) от средата на 60-те Георги Матев загина при пожар в дома си. 73-годишният мъж обгорял в леглото си, докато спял. Апартаментът му на 10-ия етаж в старозагорския кв. “Казански” избухнал в пламъци в неделя сутринта около 4,20 ч. Сигналът е подаден от жени, които били на балкона на последния етаж. Те забелязали случайно пламъците под тях и това предотвратило още по-голяма трагедия. След като се обадили по телефона, те хукнали по етажите, за да събудят хората.

На място пристигнали два противопожарни автомобила, които започнали веднага да гасят. Въпреки намесата на огнеборците два апартамента - на 10-ия и на 11-ия етаж, са напълно унищожени. Жилището под тях на деветия етаж е наводнено при гасенето.

По-късно, вече при разчистването на изгорелия апартамент бил намерен овъглен трупът на футболиста ветеран. Предполага се, че той се е задушил от дима в съня си, преди да обгори.

На горния етаж не живеел никой, тъй като собствениците на апартамента били на гурбет в чужбина. Само преди години те правили ремонт на жилището си, сега всичко е унищожено, споделиха техни близки.

Съотборници на загиналия Георги Матев си спомнят, че като юноша той бил сред най-големите надежди на местния футбол, но по-късно не се наложил и почти не е играл при мъжете на “Берое”. Бил женен за счетоводителка в клуба, с която по-късно се развели.

Напоследък Георги, известен в квартала с прозвището Рошавия, живеел самотно като клошар и злоупотребявал с чашката. В апартамента му, откъдето се предполага, че тръгнал пожарът, дори нямало ток и вода - те били спрени заради неплатени сметки. Като най-вероятна засега се смята версията, че пожарът тръгнал от фас или запалена свещ, с каквато си светел бившият футболист. При него имало купища стари вестници, които дълго време са тлеели, преди да се запалят, но възрастният мъж бил заспал или пиян и не усетил опасността.