Дзин Лицюн: Качеството е най-важно за развитието на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции

https://www.24chasa.bg/novini/article/7561153 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

В своето развитие Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции (АБИИ) се придържа най-вече към принципа за „качество" и не преследва сляпо високи показатели, заяви в интервю за агенция „Синхуа" нейният президент Дзин Лицюн, предава Радио "Китай".

Когато оценява инвестиционните си цели банката отчита три фактора: финансова, екологична устойчивост и дали проектът ще помогне за повишаване стандарта на живот на местното население. „Ние предлагаме заеми на членовете си, за да им помогнем да развият своите икономики, а не ги хвърляме в дългови кризи", подчерта той. Китай – по думите на Дзин Лицюн – е добър пример за стриктно управление на финансови фондове, предотвратяване на корупционни практики и гарантиране на равнопоставеност и навременно изпълнение на инфраструктурни проекти, както и за споделяне на опит с други страни.

АБИИ е ръководена от Китай многостранна финансова институция, която започна да функционира през 2016 г. В нея членуват 57 страни от целия свят, а основният ѝ фокус е подкрепа за устойчивото развитие чрез финансиране на инфраструктурни и други проекти, преимуществено в Азия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.