Галина Георгиева е новият член на СЕМ, Красимир Ципов пак е депутат

https://www.24chasa.bg/novini/article/7562589 www.24chasa.bg

Галина Георгиева е новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на парламента. Това решиха депутатите, които гласуваха своя представител в медийния регулатор на мястото на Иво Атанасов, чиито мандат изтече.

Георгиева бе избрана с гласовете на 97 депутати от ГЕРБ и ДПС. Тя е икономист по образование и е работила в редица медии и кабелни оператори.

БСП предложи за поста Ия Петкова, която е доктор по социално управление в СУ, сертифициран медиатор, работи в НДК и познава добре медийния пазар. Тя бе подкрепена от 84 депутати от червените и "Обединени патриоти", но те не й достигнаха, за да бъде избрана.

Досега имахме едно различно мнение в СЕМ, но сега мандалото хлопна, цензурата тържествува отново и ще имаме пълна диктатура на малодушието, обяви соцдепутатът Александър Симов.

СЕМ не е място за назначаване на директори и си е добре засега, по-важно е каква власт му даваме и може да работи малко повече, отвърна шефът на медийната комисия Вежди Рашидов. Подобни изказвания са обидни за професионалистите в СЕМ, дайте им шанс да работят, допълни той.

При старта на заседанието днес клетва като депутат положи бившият зам.-министър на вътрешните работи Красимир Ципов. Така ГЕРБ вече са с пълен брой депутати.