Китай създаде международна антидопингова платформа за обмен и сподели опита си пред света

https://www.24chasa.bg/novini/article/7562741 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На 16 юли Китайската антидопингова агенция инициира и организира Първия международен работен семинар за борба срещу употребата на допинг в Пекин. Участниците заедно обсъдиха различните начини за провеждането на спортни състезания без употребата му, споделиха китайския опит и насърчиха работата в сферата в световен мащаб, предава Радио "Китай".

Тема на семинара бе „Спортни състезания без допинг". Главната му цел е да покаже и сподели системата, политиките и действията на Китай в сферата, за да предложи платформа за обмен и сътрудничество за антидопинговите организации от различни страни.

Заместник-ръководителят на Главното спортно управление Ли Инчуан заяви, че китайското правителство винаги е обръщало голямо внимание на борбата срещу употребата на допинг и няма да толерира подобни действия.

През последните години Китай проведе няколко международни спортни игри, включително Олимпиада в Пекин през 2008 г., Азиатските игри в гр. Гуанджоу през 2010 г. По време на подготовката им се развиха и напреднаха усилията в борбата срещу употребата на допинг, като страната натрупа опит и формира свой „китайски модел".

Китай води широк международен обмен и сътрудничество, за да отговори на инициативата на Световната антидопингова агенция и играе важна роля в борбата срещу употребата на допинг в региона и света.

В продължилия два дни семинар участваха 78 представители на антидопингови организации от 33 държави.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.