Прокуратурата разследва кой извърши посегателство над екип на ТВ "Канал 3"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7562963 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Районна прокуратура – Видин ръководи разследване за причиняване на телесни повреди на екип на телевизия „Канал 3“, съобщиха от държавното обвинение.

По повод множество запитвания от медии пресцентърът на ПРБ предоставя следната информация:

На 26.06.2019 г. в Прокуратурата на Република България е постъпил сигнал от Ива Стоянова, програмен директор на телевизия „Канал 3“ относно осъществено посегателство над екип на телевизията на 05.06.2019 г. в гр. Видин от Георги Георгиев, председател на ГД“БОЕЦ“. Материалите са изпратени на компетентната прокуратура – Районна прокуратура – Видин.

С постановление на Районна прокуратура – Видин от 13.06.2019 година е образувано досъдебно производство за хулиганство / чл. 325 ал.1 от НК/ и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди /чл. 131 ал.1 т.12 във връзка с член 130 ал.2 от НК/.

В хода на разследването са изискани и приложени документи, проведени са разпити на свидетели, включително и на пострадалите от престъпленията, изискани и постъпили са аудио записи и писмена справка за подавани сигнали на тел.112, както и информация от директора на ОД МВР - Видин относно отразени проверки на лица и посетени сигнали, касаещи процесния период и разследваните случаи.

Назначени и изготвени са съдебно медицински експертизи за вида и характера на причинените телесни наранявания на пострадалите.

На 16.07.2019 година на Георги Георгиев е предявено на постановление за привличането му като обвиняем за това, че на 05.06.2019г. в гр. Видин, на публично място – пред сградата на ТПКИ „Д. Благоев“, находящо се на ул. „Цар Иван Асен II“ № 3, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистически екип на телевизия „Канал 3 “, нанесъл удар с ръка в областта на главата на Т. В. Г.– шофьор в телевизия „Канал 3“, както и удар с крак в областта на слабините и удар с ръка по лицето на П. Н. П. – репортер в телевизия „Канал 3“ – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК.

Наказателната отговорност на Георги Георгиев е ангажирана и за причиняване на леки телесни повреди на членовете от телевизионния екип на „Канал 3“ по хулигански подбуди – две престъпления по чл. 131 ал.1, т.12 във вр. с чл. 130, ал.2 от НК.

На пострадалия Т. В. Г., обвиняемият Георгиев е причинил контузия на лява скулна област с отток и зачервяване, довело до болка и страдание, а на П. Н. П. - репортер в телевизия „Канал 3“ - контузия на дясна челно слепоочна област с оток и зачервяване, довело до болка и страдание.

Георги Георгиев е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,