Рециклиране на боклук ще се финансира с европари

https://www.24chasa.bg/novini/article/7564015 www.24chasa.bg

Проекти за иновативни технологии за събиране на битови отпадъци, за инсталации и техника за рециклиране на разделно събрани битови отпадъци, които не са биоразградими и на центрове за повторна употреба на строителни отпадъци да се финансират по Оперативна програма “Околна среда”.

Това е предложено от правителството на заседанието му в сряда. Финансирането да обхваща и дейности по рекултивация на депа също е сред идеите, като тази мярка ще бъде насочена към общинските депа. Заради тяхното забавено изграждане беше започната наказателна процедура срещу България в Съда на ЕС.

6% от резерва на програмата ще бъдат прехвърлени към приоритетната ос за третиране на отпадъци, както и за биоразнообразие. Средства ще се отпускат и ца превенция риска от наводнения и свлачища и подобряването на качеството на атмосферния въздух.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.