Зарадваха децата в монтанското село Долна Вереница с нова площадка за игри

https://www.24chasa.bg/novini/article/7565029 www.24chasa.bg

Днес кметът Златко Живков, кметът на село Долна Вереница Ивайло Никитиев и Емилия Лисичкова – председател на платформа АГОРА откриха модерната площадка за игра. Изграждането й е финансирано с 3 хиляди лева от фонда за подкрепа на местни инициативи, осигурен със средства на общината и на платформа Агора, с помощта на фондация „Америка за България”. Още три хиляди лева са събрани от дарители. Допълнително от общинския бюджет са предоставени средства за строителството на подпорни стени около съоръжението.

„Тази година правим 6 детски площадки - три в селата и три в града”, заяви при откриването кметът Живков. Той благодари на всички дарители, показали отношение към децата в това красиво българско село. „Неговите предимства са, че е близо до областния център и е идеално място за спокойно и приятно летуване през ваканцията и не само тогава”, допълни още Живков.

Кметът на селото Ивайло Никитиев припомни, че скоро е обновен салонът на читалището и се ползва често от хората в Долна Вереница. С новата детска площадка се подобряват възможностите за игра и на децата, които дават живот на селото.
Селото се намира на 8 километра от град Монтана и е едно от 23-те села на общината.

„Поздравявам Ви за енергията, ентусиазма и желанието да променяте облика на селото и то да става все по-приятно място за живеене, заяви Емилия Лисичкова. Тя пожела на хората да имат и в бъдеще много нови инициативи, които да ги обединяват и правят щастливи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.