Бойко Борисов се среща с пожарникарите във Варна днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/7566199 www.24chasa.bg
Бойко Борисов СНИМКА: Архив

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с варненските пожарникари днес около 12 часа на обяд. Борисов ще разговаря с пожарникарите в пожарната служба в кв. "Аспарухово" след появилото се напрежение в морския град, научи "24 часа".

Според публични отчети на МВР, 24 сгради на пожарни служби в цялата страна вече са реновирани и една от тях е довършената, чисто нова сграда в кв. "Аспарухово". В процес на обновяване са други 6 сгради, и предстои да бъдат сключени договори за ремонт на още 18.

През 2018 г. са били отделени близо 1 400 000 лева за ремонтни дейности на пожарната в цялата страна. Освен това, на централно ниво са извършени доставки на 8 400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда. 

За пожарникарите са били осигурени също 935 дихателни апарати и лицеви маски. 

Със средства от оперативна програма "Околна среда" и "Регионално развитие" за пожарната са доставени 634 броя нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 броя автоматични стълби, 12 броя хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.